Dün gece Esenyurt'ta gözaltına alınan ve bu sabah birçok haber sitesinde "Emniyete eylem düzenleyecekken işte böyle yakalandılar" başlığıyla üzerlerinde yöresel kıyafetler bulunan fotoğrafları yayınlanan ve emniyete eylem yapacakları iddia edilen 6 gencin, iddia edildiğinin aksine bir akrabalarının düğününe gittikleri sırada gözaltına alındıkları ortaya çıktı.

YÖRESEL KIYAFETLERDEN DOLAYI GÖZALTINA ALINDILAR

Özgürlükçü Hukukçular Derneği'nden avukat Yelvi Doğan'dan alınan bilgiye göre; Harun Barik, Gökhan Barış, Serkan Tuci, Fatih Tuci ve isimleri öğrenilemeyen iki genç bir yakınlarının Kıraç'taki düğününe katılmak için yöresel kıyafetlerini giyerek özel araçla yola çıktı. Araçlarına benzin almak isteyen gençler bir benzin istasyonundan benzin aldıkları sırada, yöresel kıyafetleri nedeniyle aynı istasyonda bulunan polislerin dikkatini çekti. Gençlere kimlik kontrolü yapan polis, gözaltı ekiplerini benzinliğe çağırarak gözaltına aldırdı.

GÖZALTINDA ŞİDDET

Gözaltında darp edildikleri de belirtilen 6 gencin hala İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tutulduğunu belirten avukat Doğan, gençlerin medyanın servis ettiğinin aksine eylem hazırlığında değil düğün hazırlığında olduğunu söyledi. (DİHA)