PKK’nin askeri birimi sınır hattında son bir haftadır yoğun bir askeri hareketlilik yaşandığını ve zaman zaman çatışmalar yaşandığını iddia ederek, “Tüm bunlar bir yıla yakın bir süredir devam eden ateşkesin ihlali anlamına gelmektedir” dedi.

Yapılan açıklamada son bir haftadır Şırnak ile kendi denetimlerindeki bölgelerin arasında yoğun bir askeri hareketlilik yaşandığı savunuldu.

Son bir haftadır başta Şırnak'ın Uludere ilçesi ile Haftanin sınır bölgesi olmak üzere birçok sınır hattında ordunun yoğun askeri hareketliliğinin yaşandığı ifade edildi.

Açıklamada, 15 Şubat'tan beri İnsansız Hava Araçları (İHA), kobra taarruz helikopterleri ve savaş uçakları himayesinde karadan ilerleyen ordunun yeni yol ve karakol inşaatlarıyla alan tutmaya çalıştığı savunuldu.

ANF’nin haberine göre açıklamada 19-20-21 Şubat günlerinde yoğun bir askeri hareketlilik olduğu, aralıklarla çatışmalar yaşandığı, bazı alanların obüs ve havan toplarıyla bombalandığı, kobra taarruz helikopterleriyle yapılan bombalamaya kendileri tarafından karşılık verildiği, askeri karakol ve üslere yönelik yoğun askeri yığınak ve cephane sevkiyatının devam ettiği, sınır hattının tel örgülerle kapatılmaya çalışıldığı ifade edildi.

Açıklamada, “Önderliğimizin çağrısı ve hareketimizin ateşkes kararına büyük bir titizlik ve disiplinle uyan güçlerimizin ateşkesin ihlaline ve her türlü saldırıya aktif bir şekilde gerekli karşılığı vereceği bilinmelidir” denildi.