Demokratik kamuoyunun kararlı ve ısrarlı tutumu sonucu PKK'den açıklama geldi.

HPG Anakarargah Komutanlığı, 21 Eylül günü Siirt merkezde 4 sivilin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan eyleme ilişkin bir açıklama yaptı. “Polis akademisine yönelen seyir halindeki bir araca, polislere ait olduğu düşünülerek gerillalarımız tarafından ateş açılmıştır” diyen HPG, halktan, demokratik kamuoyundan, yaşamlarını yitiren insanların aileleri ve çevrelerinden özür diledi.

HPG açıklamasında, 4 sivilin hayatını yitirdiği olaya ilişkin “köklü bir soruşturma” başlattıklarını bildirdi.

“ÖZÜR DİLİYORUZ”

ANF’de yer alan açıklamada şöyle denildi: “21 Eylül 2011 günü Siirt merkezde polis meslek yüksek okulu civarında polislere karşı eylem yapmak amaçlı gerillalarımız bir pusu atmışlardır. Polis akademisine yönelen seyir halindeki bir araca, polislere ait olduğu düşünülerek gerillalarımız tarafından ateş açılmıştır. Bu ateş sonucu 4 sivil insanımız yaşamını kaybetmiş 2 insanımız da yaralanmıştır. Öncelikli olarak yaşanan bu acı olaydan dolayı halkımızdan, yaşamlarını yitiren insanlarımızın ailelerinden ve çevrelerinden HPG olarak özür diliyoruz.”

SİVİL ÖLÜMLERİNİ ELEŞTİRENLER ELEŞTİRİLİYORDU

Son günlerde PKK’ye yakın kimi kesimler, gençler ve taraftarlar sivillerin katledilmesini eleştiren yayınlara hakaret ediyorken PKK’nin özür dilemesi çok anlamlı oldu.

Ankara’da sivillerin öldüğü katliamı ise PKK tarafından halen reddediliyor ancak TAK bunu üstlendi. Henüz bu konuda bir özür gündeme gelmiş değil. Aksine TAK’ın açıklamasında sivilleri hedef almaktan çekinmeyecekleri mesajı bulunuyor.

Bu tür katliamları eleştiren, özgürlük adına bu tür katliamların savunulamayacağını dile getiren yayın organları ve yazarlar bazı kesimler tarafından haksız bir şekilde hakaretlere maruz kalıyordu.

“BU ACI KAZAYI ASLA KABUL ETMEYECEĞİZ”

HPG açıklamasında, “Bu olayın bize yansıması ardından hızla bir araştırma yapmış, 4 insanımızın yaşamını kaybetmesine ilişkin ise köklü bir soruşturma başlatmış bulunuyoruz” denildi.

“Siirt’te yaşanan bu acı kaza olayını asla kabul etmeyeceğimiz bilinmelidir. Gerekli tüm soruşturmaları ayrıntılı bir şekilde devam ettirerek, sonuçlarını halkımız ve kamuoyuyla paylaşacağız” denilen açıklama şöyle bitti:

“Tekrardan yaşanan bu acı, üzücü, duyguları oldukça zorlayıcı kayıplar için halkımızdan, demokratik kamuoyundan ve yaşamlarını yitiren insanlarımızın aileleri ve çevrelerinden özür diliyor olayın sorumluları hakkında gerekli tüm yaptırımların yapılacağına dönük söz veriyoruz."