Mardin’in Nusaybin ilçesinde 26 Mayıs günü Yenişehir Mahallesi'nde tahliye edilirken gözaltına alınan 42 kişi tutuklandı. Emniyetteki sorgularının ardından dün Nusaybin Adliyesi'ne getirilenlerin savcılık ifadeleri alındıktan sonra tümü tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. 

Nusaybin Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılan aralarında 12 çocuğun da olduğu 42 kişi, 'devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak' iddiasıyla tutuklandı. Tutuklananların tümü Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Tutuklanan 42 kişinin isimleri ise şöyle: 

Fatma Aslan, Nurcan Aslan, Simanur Pamuk, Dilan Aslan, Çeçan Kilkaya, Baran Eman, Ercan Dolaşır, Deniz Kılıç, Heja Alğan, Şükrü Eybek, Barış Mutlu, Emre Topçuoğlu, Nurşan Demir, Yasemin Elkol, Medya Çınar, Azize Yıldırım, Bevar Başar, Hamit Acu, Tufan İlbaş, Dilber Tanrıkulu, Ramazan Eroğlu, Şeyhmus Koç, Mehmet Ziriğ, Abdulkadir Baybars, Recep Yel, Sadık Tan, Bayram Sevgim, Zübeyir Taylan, Mehmet Faruk Engin, Osman Bozkurt, Ömer Karataş, Fırat Dari, Mahsun Çay, Enes Taşkın, Mazlum Yaşa, İbrahim Halil Ildız, Rojhat Aydın, Mehmet Tahir, Özgür Sevim, Hicran Berna Ayverdi, Nubahar Özdemir, Akar İkbal. 

DAHA ÖNCE DE 25 KİŞİ TUTUKLANDI

İlçede yine önceki günlerde tahliye edilen 25 sivil de aynı suçlama ile çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. Halen gözaltında bulunan Erkan Benli ve diğer iki kişi ise emniyetteki ifadelerinin ardından savcılık sorgulaması için Nusaybin Adliyesi'ne getirildi.

Öte yandan, mahallelerdeki yurttaşların göç ettirildiğini aktaran bir yurttaş, 15 ile 45 yaş aralığındaki herkesin ise ‘direnişçi’ diye gözaltına alındığını kaydetti.

Kaynak: DİHA