İstanbul'da eski başbakan Mesut Yılmaz'ın işadamı oğlu Mehmet Yavuz Yılmaz, Beykoz Konakları'ndaki evinde ölü olarak bulundu. Olayın intihar olduğu bildiriliyor.

Olay yaşandığında ABD'de olan Mesut Yılmaz ve eşi Berna Yılmaz'ı taşıyan uçak ise akşam saatlerinde İstanbul'a iniş yaptı.

Havalimanında yakınları ve dostları tarafından karşılanan Yılmaz çifti oğulları Yavuz Yılmaz'ın cenazesinin kaldırıldığı Şişli'deki özel hastaneye geldi. Yılmaz çifti beraberindekilerle birlikte hastaneye girdi. Yaklaşık 1 saat hastanede kalan Mesut Yılmaz beraberindekilerle birlikte geldiği araca binerek hastaneden ayrıldı.

Öte yandan Yavuz Yılmaz’ın cenazesinin Pazartesi öğle namazına müteakiben Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi’nden kaldırılacağı öğrenildi.

Eski başbakan Mesut Yılmaz’ın 38 yaşındaki oğlu Mehmet Yavuz Yılmaz’ın hayatını kaybettiği olay sabah saatlerinde ortaya çıktı. İddiaya göre ailesi yurtdışında olan Mehmet Yavuz Yılmaz,  evde tek kalıyordu.

Sabah saatlerinde koruma polisler Beykoz Vilları’ndaki evin kapısını çaldı açan olmadı. Koruma Polisleri Yılmaz’a telefonla da ulaşamayınca, çilingir çağırıldı. Kapı çilingir yardımıyla açıldı. İçeriye giren polisler, Yılmaz’ı kanlar içerisinde buldu. Yavuz Yılmaz’ın hayatını kaybettiği anlaşılınca Emniyet’e bilgi verildi.

İNTİHAR İDDİASI

İstanbul Emniyeti’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü olay yerine sevk edildi. Yapılan ön incelemede, Yavuz Yılmaz’ın başına ateş ederek intihar ettiği belirlendi. Polisin olay yerindeki çalışması sürüyor. İlk gelen bilgilere göre Mehmet Yavuz Yılmaz ruhsatlı tabancası ile canına kıymış.

ÇALIŞANLARA İZİN VERİP GÖNDERMİŞ

Komşularının iddiasına göre; evden tek el silah sesi duyuldu. Beykoz’daki evinde ölü bulunan Mehmet Yavuz Yılmaz’ın evde çalışanları bir gün önce izne gönderdiği de iddia edildi.

VALİ VE EMNİYET MÜDÜRÜ DE GELDİ

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve istanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan da olay yerinde incelemelerde bulundu.

ALBAYRAK: “NE MESUT YILMAZ’IN NE DE BERNA HANIM’IN OLAYDAN HABERİ YOK”

Adli Tıp Kurumu önünde cenaze aracından inen iş adamı Abdurrahim Albayrak da gazetecilere açıklama yaptı.

“OLAY OLDUĞUNDA UÇAKTAYDILAR”

Albayrak, “Üzüntümüz çok büyük. Maalesef Mesut Yılmaz beyin ve Berna hanımın haberleri yok. Çünkü ABD’ye bir tedavi için gitmişlerdi. Normal gelişleri bu akşamdı. Sabah olay olduğunda uçaktaydılar. Şu anda haberleri yok. Ben de havalimanı gideceğim uçaktan almak için. Zaten uçakta internetleri kapattırdık ki  kimse bilgi veremesin ona. Ama nasıl söyleyeceğiz nasıl yapacağız Allah bilir” diye konuştu.

Kaynak: Sözcü