Vicdani retçi ve barış aktivisti Meral Geylani’nin tarihinde sosyal medyadan yaptığı savaş karşıtı paylaşımlardan dolayı ‘Halkı askerlikten soğutmak’ iddiası ile 23 Aralık 2016’da hakkında açılan davanın mahkemesi vardı.

Sosyal medya hesabından bugünkü mahkemenin duyurusunu yapan Meral Geylani gündemde olan bedelli askerliği dile getirerek şöyle yazdı: “Vicdani Retçi ve savaş karşıtı olarak yaptığım ve iddianamede olan paylaşımlardan biri şuydu: Tüm Dünyayı askerlikten soğutmayı dilerdim, ve savaşlar olmazdı. Paralı askerliğin olduğu süreçte Halka Vicdani Ret için çağrı yapmak neden suç?”

Meral Geylani Uludere Asliye Ceza Mahkemesinin talimatı ile istenen savunmasını yaşamını devam ettirdiği Antalya’daki 23. Asliye mahkemesine verdi.

Meral Geylani savunmasında “Öncelikle üzerime atılı “Halkı Askerlikten Soğutma”yı suç olarak görmediğimi belirtmek isterim. Paylaşımlarımda yaşamı savunuyorum, ölümü ve öldürmeyi değil. Özellikle biz kadınlar yaşamı ve yaşatmayı savunma konusunda öncülük etmeliyiz” dedi. (Haber: Yannis V. Yaylalı)