MİT Basın müşaviri Nuh Yılmaz da canlı yayında yaptığı açıklamada, darbe püskürtüldü, yer yer bazı direnişler oluyor. Halk bu grupların üzerine yürüyor. Bu girişimde bulunanların hepsi vatana ihanetten yargılanacak. Şu anda her hangi bir sıkıntı yok" dedi.


 
Ankara'da bir helikopterin, TBMM, Deniz ve Hava Kuvvetleri binası yakınlarına ateş açtığı bildirildi. Meclis binasından duman yükseldiği görüldü. TBMM'ye atılan bomba nedeniyle bazı polis memurları ve Meclis görevlileri yaralandı, kulis camları kırıldı
 
Uçaktan atılan bombanın, meclisin Dikmen giriş kapısı yakınlarına düşmesinin ardından Genel Kurul salonuna duman dolsa da milletvekilleri ve basın mensupları çalışmayı sürdürdü.
 
AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, 'Meclis Genel Kurulu'na bomba atıldı. İyiyiz, merak etmeyin” dedi.
 
CHP Ankara Milletvekili Murat Emir ise 'Meclis'te şiddetli patlama oldu. Genel Kurul'da duman dışında hasar yok'  açıklamasını yaptı.



Başbakan Binali Yıldırım konuyla ilgili NTV canlı yayınına bağlanarak "Şu anda Ankara semalarında, kamu binalarına havadan vatandaşın üzerine ateş açanlar var. Uçuşa yasak bölge ilan edildi. Havadan karaya her atışa karşılık verilecek" dedi.