İdlib’deki gelişmelerin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında bir değerlendirme toplantısı yapılan CHP’de bugün de olağanüstü MYK toplantısı yapılıyor.

CHP, İdlib’deki saldırının ardından Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırdı.

Gece saat 02.00’de kameraların karşısına geçen CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Türk Ordusu, TBMM’nin ordusudur. Onlarca şehidimiz varken TBMM’nin buna sessiz kalmasını beklemememiz gerekir. Bu nedenle CHP olarak konuyu görüşmek üzere TBMM’yi kapalı oturumla toplantıya çağırıyoruz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu bu çağrıdan bir süre sonra Meclis Başkanı Mustafa Şentop ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Çağrı Şentop’a da iletildi ama gece bir karar alınmadı. CHP MYK bugün saat 11.00’de olağanüstü toplandı. Toplantının ardından parti sözcüsünün açıklama yapması bekleniyor.

HDP YÖNETİMİ TOPLANDI

İdlib’deki gelişmelerin ardından HDP yönetimi de Eş Genel Başkan Mithat Sancar başkanlığında genel merkezde bir araya geldi. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın da İstanbul’daki programlarını iptal ederek Ankara’ya döneceği öğrenildi.

CHP’NİN ÇAĞRISI KARŞILIK BULMADI

CHP’nin Meclis’in olağanüstü toplanmasıyla ilgili çağrısına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener destek verdi. Çağrı sabah saatlerinde AK Parti grubunda değerlendirildi.

Edinilen bilgiye göre bu çağrı sıcak gelişmeler dolayısıyla uygun bulunmadı. Ancak gün içinde partilerin bakan tarafından bilgilendirilebileceği belirtiliyor.

Kaynak: Duvar