10 Ekim 2015 yılında IŞİD tarafından Ankara garı önündeki barış mitingine canlı bomba saldırısı sonrasında hayatını kaybeden 101 kişi için yapılan anıt açılışı öncesi Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde Mutlu Kerimoğlu tarafından hazırlanan ‘Baba Ben de Gideyim Mi?’ belgeselinin gösterimi yapıldı.
 
Belgesel gösteriminden sonra konuşan katliamda hayatını kaybeden Kasım Ok’un eşi Songül Ok, “Barış, barış düşmanlarına inat gelecek bu dünyaya” dedi.
 
Gösterinin izlenmesinden sonra 10 Ekim Ankara Garı Katliamı’nda ölen CHP Malatya Gençlik Kolları üyesi 12 genç başta olmak üzere 101 kişinin anısının yaşatılması amacıyla, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu tarafından yaptırılan ‘Barış Güvercinleri Anıtı’nın’ açılışı yapıldı.
 
Malatya Özalper Mahallesi’nde yapılan anıtın açılışına ve belgesel gösterimine, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları, CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz, belgesel yapımcısı Mutlu Kerimoğlu, Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş ve çok sayıda partili katıldı.
 
'BARIŞA DAİR UMUTLARIMIZI KIRAMAYACAKLAR'
 
Katliamda hayatını kaybeden Kasım Ok’un eşi Songül Ok, barışın barış düşmanlarına inat geleceğini belirterek, “Bizler dayanılmaz bir katliamın tanıştırdığı aileleriz. 14 ay önce Ankara’ya yolcu ettiğimiz yakınlarımız ülkenin insan kanından beslenen insanlık düşmanı IŞİD katilleri tarafından Ankara’da katledildi. Anakara’ya gönderdiğimiz yakınlarımız bu ülkeyi seviyorlardı. Emek ve demokrasi düşmanlarının kaygıları büyüktü. Emek demokrasi ve barış onların kâbusuydu. Onlara kıydılar ancak barışa dair umutlarımızı kıramayacaklar. İnsanların kardeşçe yaşadığı, silahların sustuğu, çocukların kundaklarında açlıktan ölmediği bir ülkeyi birçok insan gibi görmeden aramızdan ayrıldılar. Barış barış düşmanlarına inat gelecek bu dünyaya. En büyük öfkeler korkudan doğan öfkelerdir. Onları katledeler bir gün mutlaka onlarla yüzleşecek. Döktükleri kanın sıcaklığını yüzlerinde hissedecekler” diye konuştu.


 
'HEPİMİZİN AĞIR BİR YÜKÜ VAR'
 
CHP Gençlik kolları genel başkanı Emre Yılmaz, “Hepimizin ağır bir yükü var. Hiç unutulmasınlar diye bir araya geliyoruz. Bugün burada yoldaşlarına anılarına sahip çıkan tüm arkalarımıza teşekkürü bir borç biliyorum. Bizler de barış mücadelesine her zaman devam edeceğiz” dedi.
 
'HALA YÜREKLER YANIYOR'
 
Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, “10 Ekim’de büyük bir katliam yaşatıldı. 101 yiğit yoldaşımızı kaybettik. Hala tedavileri devam eden yaralılar var. Hala yürekler yanıyor. Acıyı bize yaşatanlar barış demek, demokrasi demek suçmuş gibi, acılarımız taptaze iken, Konya’da bir spor müsabakasında oraya katılan seyircilere bizi yuhalattılar. Bu tabloyu unutmayacağız. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.


 
'GÜVERCİNLERE DOKUNDULAR'
 
CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, “Böyle bir belgeselden sonra konuşma yapmak kolay değil. Hrant derdi ki bu ülkede güvercinlere dokunmazlar. Ne yazık ki bu ülkede güvercinlere dokundular. Ülkemizi yönetenler oy hırsları için bu ülkenin analarını yuhalatanlar, bu ülkenin analarını adalet kapılarında gözü yaşlı, adalet aramak zorunda bırakanlar mahkememe kapılarında, yine bir plan kurmuştu. Defalarca genel başkanımızın uyarılarına rağmen isim isim bir pusu kurmuştu. Bütün bunlara göz yuman iktidar çocuklarımızın katledilmesine göz yumdu. Çocuklarımızın, kardeşlerimizin kanı ellerinde. Size söz veriyorum bu hesap sorulacak” şeklinde konuştu. (Evren Demirdaş)