Filistin direnişinin sembol isimlerinden Leyla Halid, İsrail cezaevlerinde açlık grevine giren Filistinli tutuklulara destek amacıyla açlık grevine başladı.

Halid, "Haklarımızın tasfiye edilmesine izin vermeyeceğiz" dedi. Filistin direnişinin sembol isimlerinden Filistin Halk Kurtuluş Cephesi’nin (FHKC) siyasi büro üyesi Leyla Halid, İsrail cezaevlerinde açlık grevinde olan Filistinli tutuklulara destek amacıyla açlık grevine başladı.

Al Watan Voice haberine göre; Halid, “Haklarımızın tasfiye edilmesine izin vermeyeceğiz. Açlık grevleri düşmanla aramızdaki cephe hattıdır sadece boş midelerin silah olduğu bir cephe” diyerek açık grevine başladığını açıkladı.

Ürdün’de yaşayan Halid, “Aç olsak dahi düşmana Filistinlilerin beyaz bayrak çekmeyeceğini, bu insanların mücadelesinde daha öğrenecek çok şeyleri olduğunu göstereceğiz” diye ekledi.

Ürdün’de 1967 yılında Filistinli örgütler ve kraliyet arasında yaşanan "Kara Eylül" çatışmalarının ardından dört uçak kaçırma eylemine katılan Halid'in 1969 ve 1970 yıllarında da gerçekleştirdiği çeşitli eylemleri dünyada büyük yankı uyandırmıştı.

Öte yandan, 17 Nisan'dan bu yana Filistin mücadelesi liderlerinden Mervan Barguti'nin öcülüğünde İsrail cezaevlerinde 1500'e yakın Filistinli tutuklunun "Özgürlük ve onur grevi" adı ile başlattıkları süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemi devam ediyor.