Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in tutuklu bulunduğu Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nde başlattığı ve tahliye edildikten sonra da evinde sürdürdüğü eylem 89’uncu gününe girdi.

GÜVEN YÜRÜYEMİYOR

Sağlık durumu her geçen gün kötüye geden Güven’in tansiyonunun çok düşük olduğu belirtildi. Çok halsiz ve ciddi uyku problemi yaşayan Güven’in, sıvı alımında zorlandığı ve mide krampları yaşadığı, ışığa ve kokuya karşı hassasiyetinin daha çok arttığı ifade edildi.

Kas ağrıları bulunan ve destek almadan yürüyemeyen Güven, şimdiye kadar yaklaşık 11.5 kilo kaybetti.

KAS AĞRILARI BAŞLADI

Güven’de kas ağrılarının başlamasının nedenlerine dikkat çeken sağlıkçılar, “Açlık grevlerinde ilk dönemlerdeki kilo kaybı dokuların enerji ihtiyacına göre vücutta önce karbonhidratlar, daha sonra yağ yakımı sonucu olur. Açlık grevi süresinin uzamasıyla beraber kaslardaki protein yakımı ile devam eder. Sayın Leyla Güven’in açlık grevinin 89’uncu gününe girmiş olması ve beraberinde gelişen kas ağrıları, kaslardaki protein yakımına başlandığının, bunun da sağlık durumu ile ilgili tablonun ani bir şekilde değişebileceği ve istenmeyen bir durumun söz konusu olabileceğini bize gösteriyor” dedi.

Kaynak:Mezopotamya Ajansı