Soner Aydın / Demokrat Haber

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde, 11 ay önce bir inşaatın 4'üncü katına beton mikseriyle beton dökülürken, binanın çöken daire duvarının ve harcın altında kalan 30 yaşındaki öğretmen Kumru Konak'ın tedavisi için ağabey Ali Ekber Konak çözüm bekliyor.

Kardeşinin yatağa bağımlı olarak yaşam mücadelesi verdiğini belirten ağabey Konak, "Kardeşim 11 aydır yaşam mücadelesi veriyor, Almanya'da bir poliklinikte tedavisi mümkün, fakat bürokrasi buna engel oluyor. Kardeşimin tedavisi için SGK ve Sağlık Bakanlığı'nın duyarlı davranmasını istiyorum" dedi.

NE OLMUŞTU?

Olay, geçen yıl 8 Haziran'da Yüksekova meydana geldi. 30 yaşındaki Türk Dili öğretmeni Kumru Konak evinde uyurken, yan taraftaki inşaatın 4'üncü katında süren beton dökme çalışması sırasında, binanın duvarının çökmesi ile  birlikte çöken duvar ve üzerine dökülen harcın altında kaldı. Çöken duvarın ve harcın altında kalan Kumru Konak ağır yaralandı. İşçilerin yardımıyla duvarın ve harcın altından çıkarılan Konak, Yüksekova Devlet Hastanesi'ne, oradan da ambulans helikopterle Van'daki bir özel hastaneye kaldırıldı. Beyni bir süre oksijensiz kalan Konak, daha sonra ailesinin isteğiyle getirildiği İzmir'deki Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı.

Geçirdiği talihsiz kaza sebebi ile bilinci kapalı olan yatağa bağımlı olarak yaşam mücadelesi veren Kumru, Ege Üniversitesi'nde gördüğü tedavinin ardından yapılacak bir şey kalmadığı sebebi ile evine gönderildi. Kumru'nun evine gönderilme sebebi olarak ise, Türkiye'de bilinci kapalı hastalar için fizik tedavi olanağı bulunmadığı ortaya çıktı.

"TÜRKİYE'DE TEDAVİSİ MÜMKÜN DEĞİL"

Bir süre önce taburcu edilen ve Bornova'daki evlerine getirilen Kumru Konak'ın ağabeyi Ali Ekber Konak, kardeşinin Türkiye'de tedavi edebilecek bir hastanenin olmadığını ancak tedavisinin yurt dışında gerçekleştirebileceğini belirtti. Almanya'daki bir poliklinik ile iletişime geçtiklerini ve bu poliklinikte bu tür hastaların tedavi edildi bilgisini aldıklarını kaydetti.

"PROSEDÜRLER ENGEL"

Kardeşinin bir devlet memuru ve görevde iken böyle bir kaza yaşadığını aktaran Konak, şunları söyledi:

"Kardeşimin tedavisi Almanya'daki poliklinikte gerçekleştirilebilir. Ancak bunun için bir takım prosedürlerin yerine getirilmesi lazım. İlk olarak hastaneden bir sağlık raporu almamız ardından ise heyetin incelemesi ve yurt dışı tedavi için rapor vermesi lazım. Son olarak da Sağlık Bakanlığı'nın bu raporları onaylaması lazım. Bizim çok fazla zamanımız yok. Kardeşimin hayata dönmesi için bir umut varken kullanmak istiyoruz. Kardeşim devlet memuru, SGK'lı. Yetkililerden kardeşimin tedavisi için daha duyarlı olmalarını ve kardeşimin bir an önce Almanya'ya götürebilmemiz için olumlu rapor vermelerini bekliyoruz."