KCK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınarak dün adliyeye sevk edilen ve tutuklanmaları istemiyle gönderilen 43 kişi'den 33'ü tutuklandı. 43 kişi, İstanbul Barosunun savunmalarını yapmak üzere görevlendirdiği avukatları reddetti.


Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde Cumhuriyet Savcılığınca dün tutuklanmaları istemiyle İstanbul Nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen 43 kişiden 34'ü tutuklandı, 9 kişi serbest bırakıldı.  Serbest bırakılanlar arasında eski milletvekili Mahmut Alınak da yer alıyor.

Dün sabah saatlerinde Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine sevk edilen 46 kişinin ifadeleri, soruşturmayı yürüten özel yetkili Cumhuriyet savcıları Adnan Çimen ve İsmail Tandoğan'ın yanı sıra adliyede görevli diğer savcılarca akşam saatlerinde tamamlanmıştı.

Bu kişilerden 41'i avukat, 43'ü savcılık tarafından tutuklanmaları istemiyle İstanbul Nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesine sevk edilmiş, 3 kişi de serbest bırakılmıştı.


Avukatları reddettiler

Bu arada, aralarında avukatların da bulunduğu bu kişilerin, mahkemede savunmaları için İstanbul Barosunca görevlendirilen avukatları reddederek, kendi avukatlarını talep ettikleri, bu sanık avukatlarının ise mahkemenin bağımsız ve tarafsız olmadığını iddia ederek, savunma yapmadıkları öğrenilmişti.


Diyarbakır'da KCK'ya 36 tutuklama

KCK'ya yönelik Diyarbakır'da düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 43 şüpheliden 36'sı tutuklandı.

Diyarbakır'da Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri tarafından KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan ve Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları tamamlandıktan sonra dün sabah adliyeye sevk edilen 43 şüphelinin ifadeleri bu sabah erken saatlere kadar sürdü. 43 şüpheliden 4'ü çıkarıldıkları savcılıkta serbest bırakılırken, 39'u tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme 39 şüpheliden 3'ünü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakırken aralarında BDP Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Ömer Önen, Bağlar Belediye Başkan Yardımcısı Derya Tamriş ve BDP Bağlar İlçe Başkanı Ali Yüce'nin de bulunduğu 36 şüpheli 'örgüt üyesi olmak' , 'suç ve suçluyu övmek' suçlamalarıyla tutuklandı.

Bölgede operasyonlar sürdürülürken bu sabah Şırnak'ın İdil İlçesi'nde düzenlenen operasyonda Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Demir terörle mücadele ekipleri tarafından gözaltına alındı.