Ankara ve İstanbul’da Newroz kutlamaları öncesinde yapılan ev baskınlarında aralarında gazetecilerin de olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Yarın yapılacak Newroz kutlamaları öncesinde “Sosyal medya paylaşımları ve kargaşa çıkaracaklarına yönelik ihbar” gerekçesiyle sabah saatlerinde birçok eve operasyon düzenlendi.

Aralarında gazeteci Duygu Erol’un da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, gözaltına alınanlar arasında HDP yöneticisi Sulhattin Değer ile birlikte, Mine Metin, soy ismi öğrenilemeyen Lokman isimli şahısların gözaltına alındığı öğrenildi.

Muhabir Selami Aslan’ın da aynı gerekçe ile arandığı öğrenilirken, HDP Ankara İl Yöneticisi Celal Demir’in evine de baskın yapıldığı ancak Demir’in evde olmadığı için gözaltına alınmadığı öğrenildi. Gözaltı sayısının artabileceği belirtiliyor. 
 
İSTANBUL’DA 16 GÖZALTI
 
İstanbul’da da özel harekat polislerinin katıldığı operasyonda Kadıköy, Sancaktepe ve Kağıthane’nin aralarında bulunduğu 8 ilçede 19 adrese baskın yapıldı. Newroz’a saatler kala yapılan ev baskınlarında 16 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesine götürüldü.  
 
Gözaltına alınanlardan 3’ünün isimleri şöyle: Şervan Emektar, Yakup Özdemir, Cihan Özçelikoğlu.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı