Türkiye’de bir Alman askerin İstanbul Havalimanı'na girişte gözaltına alındığı ve askerin Türkiye kökenli olmadığı belirtildi.

Artı Gerçek’ten Süheyla Kaplan’ın Alman basınına dayandırdığı habere göre, gözaltına alınan askerin Hessen eyaletinden İstanbul’a gittiği ve burada gözaltına alındığı ifade edilirken, siyasi sebepten dolayı gözaltına alınıp alınmadığının bilinmediği belirtildi.

Alman askerin İstanbul’dan ayrılmasına da yasak getirildiği ifade ediliyor.

Alman Silahlı Kuvvetleri (Bundeswehr) yetkililerinin söz konusu asker ile kontağa geçtiği ve Alman Dışilişkiler Bakanlığı’nın da konudan haberdar olduğu kaydedildi.

Önceki gün de Türkiye'ye tatil için gelen Alman vatandaşı Osman B. 'terör propagandası yapmak' suçlamasıyla gözaltına alınmıştı. Alman basını, Osman B.'nin Facebook paylaşımları nedeniyle suçlandığını yazdı.

Alman basını, Türkiye’de bir Alman vatandaşının daha gözaltına alındığını yazmıştı. NDR, WDR ve Süddeutsche Zeitung’un haberine göre, 36 yaşındaki Osman B. temmuz sonunda Antalya Havalimanı’nda gözaltına alındı. Osman B.’ye Facebook’taki bazı paylaşımları nedeniyle 'terör propagandası' suçlamasının yöneltildiği belirtiliyor.

AVUKATI: SOYLU’NUN AÇIKLAMALARI İLE İLİNTİLİ

Gözaltına alınan Osman B.’nin avukatı Berthold Fresenius müvekkiline yöneltilen suçlamaların Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun geçen mart ayında yaptığı açıklamalarla ilintili olduğunu savundu.

Soylu, 3 Mart’ta Ankara’nın Polatlı ilçesinde yaptığı söz konusu konuşmada, "Avrupa’da, Almanya’da öyle terör örgütünün toplantılarına katılıp da ondan sonra gelip Antalya’da, Bodrum’da, Muğla’da tatil yapanlar var ya, onlar için de tedbir aldık şimdi. Hadi gelsinler bakalım havalimanlarından içerisi girsinler. Gözaltına alıp yallah, öyle kolay değil. Dışarıda hainlik yapıp, içeride, Türkiye’de keyfini, sefasını sürmek bundan sonra kolay değil" ifadelerini kullanmıştı.