İstanbul'un tamamında hissedilen şiddetli bir deprem meydana geldi. Avrupa Sismoloji Merkezi depremin büyüklüğünü 5,9; AFAD, 5,8; Kandilli Rasathanesi 5,7 olarak açıkladı. 

Kandilli Rasathanesi 13.59'da depremin merkez üssünün Silivri açıkları, derinliğinin ise 12 kilometre olduğunu duyurdu. 

İstanbul'un tamamında hissedilen deprem sonrası GSM operatörleri çalışmıyor. Panik yaşayan vatandaşlar Taksim Meydanı'na çıktı.  

AFAD DAİRE BAŞKANI: 4.5 BÜYÜKLÜĞÜNDE ARTÇILAR MEYDANA GELEBİLİR

AFAD Daire Başkanı, "Bugün yaklaşık 14:00’de geçen gün Silivri’de yaşadığımız Kuzey Anadolu Fayı olarak isimlendirdiğimiz fay üzerinde yine bir deprem meydana geldi. Bu 5.8 büyüklüğündeki depremin derinliği yaklaşık 7 kilometredir. Bu depremin artçıları olacaktır. Hasarlı binalar varsa kesinlikle içeri girmeyin. AFAD Başkanlığı tarafından hasarlar tespit ediliyor. Orta Marmara sırtı üzerinde bu deprem meydana geldi. Bugünkü deprem salı günü olan depremle aynı fay hattı üzerinde gerçekleşti. Şu anda kadar 4 artçı meydana geldi" diye konuştu.

İSTANBUL VALİLİĞİNDEN  AÇIKLAMA  

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İçişleri Bakanlığı (AFAD) Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan alınan bilgiye göre; Marmara Denizi (Silivri açıklarında) bugün saat 13.59’da 5.8 Mw büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Meydana gelen deprem sonrasında saat 14.20 itibariyle ilimizdeki AFAD, AKOM, 112, 155, 156 ihbar hatlarına herhangi bir hasar ihbarı yapılmamıştır.

Bütün birimlerimiz depremin ilimizdeki etkilerini yakından takip etmektedir." denildi.