Abluka altındaki Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine Akdeniz'de uluslararası sularda seyrederken düzenlenen saldırı sırasında İsrail Askeri İstihbarat Başkanı olan Amos Yadlin, "Mavi Marmara'da yaşananlar büyük hataydı" dedi.

İsrail ablukası altındaki Gazze'ye, gıda, ilaç ve inşaat malzemesi taşıyan Mavi Marmara gemisine Mayıs 2010'da uluslararası sularda seyrettiği sırada düzenlenen kanlı saldırının "faillerinden biri" olan, dönemin Askeri İstihbarat Başkanı olan emekli tümgeneral Yadlin, 3 yıllık suskunluğunu bozdu.

SALDIRI BÜYÜK HATAYDI

Silahsız, sivil 9 Türk aktivistin ölümü, 50'yi aşkın kişinin de yaralanmasına yol açan saldırıyla ilgili Türkiye'de İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edilen Yadlin, “Mavi Marmara’da yaşananlar büyük hataydı. İki tarafta da hatalar vardı. Keşke olanlar hiç yaşanmasaydı” diye konuştu.

"Aynı şeyler bugün olsa yine aynı şeyleri yapar mıydınız?" sorusuna da yanıt veren Yadlin, “Yaşanan tecrübeler, insana hep bir şeyler kazandırıyor. Bu tecrübelerle, o yaşanan olaylar olmazdı” şeklinde konuştu.

MISIR İÇİN DARBE DEDİ

İsrail eski askeri istihbarat başkanı Yadlin, Mısır içinse şunları söyledi: "Arap baharı her yerde İsrail karşıtlığına dönüştü. İlk devrimin ardından gelenler, İsrail için bahar değildi. Mısır'da Arap baharı şimdi asıl seyrine döndü. Ama evet, askeri darbe yoluyla oldu” (Akşam)