Evren Demirdaş / Demokat Haber Elazığ

Dersim'de başlatılan askeri operasyonlardan dolayı birçok ormanda yangınların çıkmasına tepki gösteren CHP’li Hozat Belediye Başkanı Celalettin Polat, ''Çözüm süreci bitti biteli ormanlarımız katliamlardan nasibini aldı, bu üzücü bir durum. Bölgemizi zaten güzelleştiren ormanıdır, suyudur ama maalesef ormanlarımız yanarak yok oluyor'' dedi.

Polat şöyle konuştu:

“Dersim'in belli bölgelerinde uçakların düzenlemiş olduğu operasyonlardan kaynaklı orman yangınları var. Operasyonların olduğu yerlerde çıkan yangınlara müdahale etme şansımızın olması zor, çünkü genellikle sarp kayalıkların olduğu ve yangın söndürme araçlarının girmesinin mümkün olmadığı yerler bu bölgeler.

Zaten operasyonlar devam ettiği için insanımızın can güvenliği konusunda da sıkıntı oluyor. Bundan kaynaklı bu yanan ormanlara herhangi bir müdahale şansınız olmuyor. Çözüm süreci bitti biteli ormanlarımız katliamlardan nasibini aldı, bu üzücü bir durum. Bölgemizi zaten güzelleştiren ormanıdır, suyudur ama maalesef ormanlarımız yanarak yok oluyor.

Kaçamayan birçok hayvan telef oldu. Bölgede, dağ keçisinden tutun da vaşaktır, ayıdır, tilkidir, kaplumbağadır, bu tür hayvanlar da orman yangınlarından nasibini aldı.”

“MASADA YUMRUĞU ATIN AMA BUNU HALKA YANSITMAYIN”

Dersim'de yapılan operasyonların bitmesi için ülkede demokrasinin gelişmesi gerektiğini belirten Celalettin Polat sözlerini şöyle sürdürdü:

''Artık silahlar değil bombalar konuşuyor. Her iki taraf arasında çıkan çatışmada bu ülkenin masumları gidiyor. Ortadoğu yanıyor. Ortadoğu'nun bu yangını bize de sıçrayacak.

“Dış politikayla ilgili tedbirler almak için meclisteki tüm partileri bir araya getirip gerekirse bir milli mutabakat hükümeti kurmaları gerekiyor. Dört parti var, dördü de her düşünceyi temsil eden partiler, bunların bir araya gelmesi zaten çözümü kolaylaştıracaktır. Birini dışarıda bıraktığın zaman bir tarafın eksik olur. Bırakmayacaksınız, gerçekten ülkede demokrasi istiyorsanız, barış, huzur istiyorsanız hepsinin bir masada oturup tartışmaları gerekiyor. Yumruksa o masada yumruğu atın ama bunu halka yansıtmayın. Halka barışı, huzuru ve eşitliği yansıtın ki bu ülkede bir gelecek olsun.''