HDP Elazığ İl Örgütü, aralarında HDP Eş Genel Başkanlarının da bulunduğu 12 HDP'li milletvekilinin gözaltına alınmalarına tepki göstererek konuya ilişkin yaptıkları basın açıklamasının ardından oturma eylemi yaptı.
 
Hozat Garajı meydanında açıklama yapan HDP Elazığ Eşbaşkanı Şevket İnce, “Hiçbir güç halkın iradesini cezalandıramaz. Bu girişim bir darbe girişimidir. Saray-AKP hükümetinin ve destekçilerinin 7 Haziran genel seçimlerinden sonra başlattığı darbe sürecinin son perdesidir” dedi.
 
'HALKIN İRADESİNİ YOK SAYMAK DEMEKTİR'
 
İnce, “Halkların Demokratik Partisi, Eş Genel Başkanları ve milletvekilleri genel seçimlerde 6 milyondan fazla insanımızın iradesini temsil etmektedir. 6 milyondan fazla insanımızın seçilmiş, yasal temsilcileridir. O çok sözü edilen milli iradenin önemli, değerli bir parçasını oluştururlar. Tıpkı AKP'nin CHP'nin temsil ettiği milli irade gibi. 6 Milyondan fazla insanımızın seçilmiş temsilcilerinden birini ya da bir kaçını zor ve şiddet kullanarak gözaltına alma, tutuklama, sözde mahkemelerinde yargılama girişimi aslında halkın iradesini yok saymak, cezalandırmak demektir'' diyerek konuşmasına devam etti.

elazığ
 
'KINIYORUZ'
 
Milletvekillerine yapılan gözaltıların amacının HDP'yi parlamento dışına atıp etkisiz hale getirmek olduğunu söyleyen İnce , ''Amaçları demokratik siyaseti esas alan, demokratik siyaset yapan başta Kürt sorunu ve daha birçok sorunun barışçı ve demokratik çözümünde ısrar eden, direnen ve mücadele eden HDP'yi parlamento dışına atıp etkisizleştirmek ve tek adam rejimini muhalefetsiz ve eksiksiz olarak hayata geçirmektir. Bizler başkanlarına ve milletvekillerine oy verip, onları irademiz olarak meclise gönderen 6 milyondan fazla insanlar olarak irademize yönelik bu gayri hukuki, gayri ahlaki ve gayri insani saldırıyı kınıyoruz” dedi.
 
Yapılan açıklamanın ardından kitle 10 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirdikten sonra alkışlar eşliğinde dağıldı. (Evren Demirdaş / Demokrat Haber Elazığ)