Halkların Demokratik Partisi (HDP), “Herkes için Adalet” kampanyası kapsamında din alimleriyle bir araya geliyor. 25 Mart'ta Ankara'da bir otelde gerçekleşecek buluşmanın sloganı “Hak, adalet ve vicdan” olarak belirlendi. Türkiye’nin bütün illerinden katılımcıların yer alacağı buluşmada, İslam ve adalet konuşulacak.
 
HDP Halkları ve İnançlar Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Tülay Hatimoğulları, hak, adalet ve vicdana her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğunu ifade etti. Bir süredir yürüttükleri ‘Herkes için adalet’ kampanyası kapsamında çeşitli kesimlerle buluşmalar düzenlediklerini ifade eden Hatimoğulları, "Çeşitli halklar ve inançlardan kesimlerle buluşmalarımız oldu. Gerçekleştireceğimiz bu büyük buluşmada, İslami çevreyle bir buluşmamız gerçekleşecek. İslam’ın adaletini konuşacağız” dedi.
 
‘İNANÇLARA ADALETSİZLİĞİ DAYATIYOR’
 
Hatimoğulları, şöyle devam etti: “Tarihin belli bir kesitini arkasına alan, İslamiyet’i, dini, imanı ağzından düşürmeyen AKP iktidarı, aslında bütün halklara, inançlara, ezilenlere ve sömürülenlere en büyük adaletsizliği dayatmaktadır. AKP ve ortakları, hakkı, hukuku ve vicdanı sadece kendisi için talep eden bir parti pozisyonuna düşmüş durumdadır. Uyguladıkları adaletsizlik asla ve asla İslam inancıyla uyuşmayacak İslam’ın felsefesiyle ve ilkeleriyle asla uyuşmayacak bir biçimdedir. Mevcut iktidar İslam’ın bütün değerlerini öteki gördüğü kesimleri ezmek üzerinde bir Demokles’in kılıcı gibi kafalarında sallamak üzere kullanmaktadır.”
 
EŞİTLİK VE KARDEŞLİK
 
HDP olarak bu topraklarda yaşayan bütün halkların, inançların eşitlik, barış ve kardeşlik içinde yaşamalarından yana olduklarını belirten Hatimoğulları, “Biz bunun için siyasal ve toplumsal mücadele yürüten bir partiyiz. Bizim açımızdan bugün başörtüsü kadınların inançları, gelenek ve görenekleri doğrultusunda kullandıkları bir şey. Asla ve asla baş örtüsünün bu ülkenin kurulduğu yıllardaki tartışmalara döndürülerek tartışılmasını istemiyoruz. Bugün Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu yıllarda ‘modernlik’ adı altında başörtüsü ile siyasal anlamda uğraşıldı. Başörtüsünün kaldırılması anlamında uğraşıldı. O dönemde başörtüsü siyasal bir obje şimdi ise AKP bunu tam tersinden yapıyor. AKP ve şürekası kendilerince İslami değerleri savunanlar ve savunmayanlar ayrımına bu toplumu mahkum etmeye çalışıyor” diye belirtti.
 
‘TOPLUMUN İHTİYACI OLAN ADALET’
 
Hatimoğulları, sözlerini şöyle tamamladı: “Gerçekleştireceğimiz bu buluşmadaki en önemli amacımız toplumun ihtiyacı olan adaleti tartışabilmek. Çünkü birçok toplumsal sorunun altından adaletsizlik çıkıyor. Adaletsizlik bu ülkede bir hak ve hukukun yerini kaplayan bir unsur haline gelmiş. Bizler bu ülkede herkes için adalet istiyoruz. Adaleti yaşamın her alanında tesis etmek üzere yol haritamızı bu manada daha fazla geliştirmek ve yol alabilmek için bu buluşmaları gerçekleştiriyoruz.”

Kaynak: MA