DBP Şırnak il yöneticisi Hurşit Külter’den 27 Mayıs’tan bu yana haber alınamıyor.

55 gündür oğlundan haber alamayan baba Hamit Külter, herkese "Kaybolan bir can, gencecik bir can. Herkes kendini bizim yerimize koysun ve oğlumu sorsun" sözleriyle seslendi.

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı Şırnak’ta gözaltına alındıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan DBP İl Yöneticisi Hurşit Külter için yapılan eylem ve çağrılara rağmen 55 gündür sonuca varılmış değil.

Oğlunun bulunması için defalarca çağrıda bulunan baba Hamit Külter, oğlu olmadan geçirdikleri 55 günün acısının tarifsiz olduğunu dile getirdi.



Boğazına takılan sözcüklerle zar zor konuşan baba Külter, artık dayanacak güçlerinin kalmadığını dile getirerek, tek isteklerinin oğlundan iyi ya da kötü bir haber almak olduğunu vurguladı.

Baba Külter, herkese şu sözlerle seslendi: "İnsanlığın yıkıldığı, bir harabeye dönüştürülen Şırnak’tan seslenmek istiyorum, acımasız şekilde yıkılan bu şehir, peygamberler şehridir. Hatta ona tarih boyunca 'Şehri Nuh' denilir. İnsanlık oradan yayıldı yeniden bütün dünyaya, ama şimdi girsek belki de tanıyamayız oraları.

“Bu kadar değerli topraklarda insanlar kaybolmasın, tıpkı benim çocuğum gibi, insanlar insanlıklarına sahip çıksın. 55 gündür benim oğlum kayıp, hiç düşünüyorlar mı acaba bu 55 gün nasıl geçti diye. İnsan ufak bir eşyasını bile kaybetse de günlerce arar durur. Oysa kaybolan bir can, gencecik bir can. Herkes kendini bizim yerimize koysun ve oğlumu sorsun."

'ÖLÜNCEYE KADAR OĞLUMU SORACAĞIM'

Baba Külter, oğlu Hurşit'in tek suçunun yasal bir partinin yöneticiliğini yapmak olduğunu da dile getirdi.Bir partide yöneticilik yapmanın cezasının bu olamayacağını söyleyen baba Külter, "Oğlumun suçu neydi?

"Sadece yasal olan bir partide yöneticilik yaptı. Bunu yapan bir insana bunlar yapılmaz. Benim oğlum artık herkesin oğlu, herkes de benim oğlum. Herkes kayıp diyerek ısrarla aramaya devam etmeli. Buradan daha öncede yaptığım çağrıyı yeniliyorum, Şırnak Valisi, Kaymakamı, İçişleri Bakanlığı artık bize iyi ya da kötü bir cevap versinler tek isteğimiz ve dileğimiz budur" çağrısında bulundu.
 
Baba Külter, ondan haber alana kadar oğlunun akıbetini sormaya devam edeceğini de vurgulayarak, "Sonucu ne olursa olsun, biz bu işin peşini bırakmayacağız. Kaybolan bir eşya parçası değil, bizim oğlumuzdur" dedi.

Yaptıkları başvuruları bir sonuç getirmese de, her yere başvuru yapıp oğlunu sormaya devam edeceklerini kaydeden baba Külter, "Kim ne yaparsa yapsın, herkesin mutlak döneceği şey barış ortamıdır, çünkü bütün insanlığın ihtiyacı olan barıştır" diye konuştu.

(Kaynak: DİHA)