MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kapatma çağrısı yaptığı HDP, iktidar medyasının ardından Halk TV'de de hedef alındı. Sunucu Fatih Ertürk'ün soru sorarken yaptığı yorumlar tepki topladı.

16 Aralık'taki 'Günün Raporu' adlı programda İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kamil Erozan'ı konuk eden Fatih Ertürk, ABD'nin CAATSA yaptırımlarına karşı Meclis'teki dört partinin ortak açıklamasına HDP'nin imza atmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı: 

'TÜRKİYE'NİN ORTAK HASSASİYETLERİ HDP'YE ÇOK YABANCI'

"Yaptırım kararına imza koymayan tek parti HDP. Azerbaycan'la ilgili asker gönderme şeyine karşı çıktılar, Suriye'de karşı çıkıtlar, Libya'ya karşı çıktılar, Türkiye'deki özellikle stratejik, devletin varlığını ilgilendiren çok kritik konularda HDP ortak bildirilere imza atmama gibi bir yola gitti. Şunu size sorabilir miyim, HDP Türkiye'nin dokusuna, yapısına... daha doğrusu Türkiye'nin varlığıyla ilgili bir parti gibi görünmüyor. Yani Türikye'nin ortak hassasiyetleri konusu HDP'ye çok yabancı. Peki HDP neden TBMM'de, parlamentoda yer alan bir siyasi parti, neden bu tür hassasiyetleri ön plana alma konusunda çok böyle titiz değil."

İYİ PARTİLİ EROZAN: HDP BİZE GÖRE ÖZÜRLÜ

HDP'nin homojen bir parti olmadığını da dikkate almamız lazım. Demirtaşçılar var, Öcalancılar var, Kandilciler var, hiçbirinden olmayıp daha sol çizgide olanlar var, dolayısıyla onlar herhalde bunu bir elekten geçiriyorlar, ne tavır alacaklarını ve genelde maalesef söylediğiniz bütün alanlarda iktidarla bir olmamak, muhalefetle bir olmamak, onlarla kol kola gelmemek diye bir refleksleri var. Adeta DNA'larında olan bir tepkisel tavırları var. Tabii ki siyaset yapıyoruz. Biz de iktidarla her zaman aynı fikirde değiliz. Burada en kritik şey, devletin güvenliği ile ilgili olan ve terörle bağlantılı konulardaki tavırları rahatsız edici. Farklı düşünebilirsiniz, Libya'ya asker gider gitmez ama bütün siyasi partilerin HDP'den beklentileri terörle arasına mesafe koyması, PKK, PYD, YPG artık neyse yapılarla Türkiye Cumhuriyeti adına yürütülen müzakerede devletin yanında olmasını bekleriz tabii ki. Orada bir özrü var, bize göre özürlü.

'TÜRKİYE'NİN BİRLİĞİ İÇİNDE ÇÖZÜM KONUSUNDA ARZULU DEĞİLLER'

Bu cevabın ardından sunucu Ertürk bu kez şu ifadelerle soru yöneltti: "Yani şunu diyebilir miyiz, deneyimli bir parlamento muhabiri olarak bunu soruyorum. HDP uluslararası ilişkiler konusunda gösterdiği hassasiyeti, ulusal ilişkiler konusunda göstermiyor. Gözünü uluslararası ilişkilerde aranacak çözümlerle yol almaya dikmiş şekilde. Yani Türkiye'nin içinde, Türkiye'nin birliği bütünlüğü içinde oluşacak bir çözüm ya da ileri adım konusunda çok arzulu ve beklenti içinde değiller. Sanki şunu düşünüyorlar, HDP'nin amacı uluslararası ilişkilerden Türkiye üzerinden bir projenin bir payını kapmak için özel olarak kurulmuş bir parti. Türkiye'nin hassasiyetleriyle ilgili de hiçbir ilişkisi yok, hiçbir konuda hassas değil, hiçbir ulusal sorunla da doğrusu değil. Bu doğru mu?"

'BUNU ONLARA SORACAKSINIZ, ONLARDAN BİRİNİ ÇAĞIRIN'

Bunun üzerine program konuğu İYİ Partili Erozan, "Bunu onlara soracaksınız. Onlardan birini buraya çağırın..." dedi. Erozan şöyle devam etti: "Özürlüler mi özürlüler, günahlılar mı günahlılar, Türkiye yasaları çerçevesinde müeyyideyi gerektiren tarafları var mı var, bunun tezahürleri nedir işte kayyımlar meselesi var, fezleke meseleleri var, kapatılsın kapatılmasın tartışması var ama ben şunu da gözlüyorum, iktidar bunları dillendiriyor ama gereğini yapmıyor. Şimdi sayın Bahçeli'nin söylediği başka bir mesaj da var bence. O da bizlere değil, Numan Kurtulmuş örneğini verdiniz, AKP'ye var..."