Athena grubunun solisti Gökhan Özoğuz, sosyal paylaşım sitesinde kendisini vatan hainliğiyle suçlayanlara tepki gösterdi.

Özoğuz, “Ülke yönetimi eşit aile babası gibi olmalıdır. Çocuklarını ayırmaz” dedi.

Türkiye’de kimsenin görüş ayrılığı nedeniyle vatan haini ilan edilmemesi gerektiğini ifade eden Özoğuz, “Allah aşkına, şu ülkede görüş farklılığı nedeniyle kimse kimseyi vatan hainliği ile suçlamasın. Bu ülkede herkes vatanın bölünmesine karşıdır. İsteyen varsa da biz karşıyız. İnanç ve kültür farklılıklarını bir göre, vatan severdir. Hepsi yerli ve millidir” ifadelerini kullandı.

Ülke yönetiminde eşit olunması gerektiğini söyleyen Özoğuz, “Vatan severlik bana göre sol görüşlülük, bir başkasına göre ülkücülük, başkasına göre dindarlıkla bağdaşabilir. Herkes burada özgürdür. Fakat ülke yönetimi eşit aile babası gibi olmalıdır. Çocuklarını ayırmaz” dedi.

Özoğuz, şöyle devam etti:

“Fakat kimse sosyalist ruha sahip kişileri terörist olarak damgalayamaz! O zaman bu bağlamda tüm farklı görüşlerin birbirine vatan haini deme hakkı doğar. Bu da cehalet göstergesidir!

Ülkemizi, halkımızın her katmanını eşit haklarla koruyarak, severek, destekleyerek birleştirebiliriz. Ülkeme aşığım ben! Kültürlerine, insanlarına, tarihine, renklerine, doğasına, duruşuna, değerlerine, farklılıklarına, halkına, geçmişine! Kim bunları koşulsuz kucaklar, O dur vatan sever! Hangi vatan hainliği? Kimdir vatan haini? Bunların içinden cımbızla çekip ayırandır vatan haini!”

Özoğuz’ın paylaşımları şu şekilde: