İçişleri Bakanlığı Siirt’in DBP'li Eruh Belediyesi Eş Başkanı Eda Kilis ve Belediye Meclis Üyesi Salih Özer’i görevinden uzaklaştırdı. 

DİHA’nın haberine göre; Belediye Eş Başkanı Kilis’e, “örgüt üyeliği”, “örgüt propagandası” ve “kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne katılma” gerekçesiyle verilen 2 yıl 1 ay hapis cezasının daha temyizdeyken kararın verilmesi dikkat çekti. Meclis üyesi Özer hakkında ise “kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşe katılma” iddiasıyla Eruh Ağır Ceza Mahkemesi’nce açılan dava halen sürüyor. 

Siirt Valiliği belediye başkanvekili seçimi için 1 Temmuz’a kadar zaman verdi. Valilik, meclis toplantısının yeri ve saatinin de kaymakamlığa bildirilmesini istedi.

Eruh Belediyesi Eş Başkanı Hüseyin Kılıç da "özyönetim" ilanına katıldığı gerekçesiyle mahkeme kararıyla ev hapsinde tutuluyor. 

Telefon üzerinden görevinden uzaklaştırdığı haberi alan Eda Kilis, “Kayyum atayamadılar, bu tür absürt gerekçeler bahane edildi. Ne olursa olsun, biz halkın iradesiyiz. Halk bizi seçmiş, halk bizi görevimizden almadığı sürece, belediyelerimize halkımıza sahip çıkacağız. Devlet ne yaparsa yapsın, bildiğimizden geri adım atmayacağız. Demesinler, görevlerinden uzaklaştırdık, artık onlar iş yapamayacak, biz daha fazla halkımızla bir olup görevimizi yerine getireceğiz. Biz böyle şeylerden korkmayız” dedi.