Türkiye Ermenileri Patrikliği, 18 Mayıs Pazar günü İstanbul'daki Ermeni kiliselerinde gerçekleştirilecek ayinlerde, "Soma maden ocağında yaşanan elim kazada hayatını kaybedenler için Yüce Tanrı'dan rahmet, yaralanan işçiler için acil şifa ve göçük altında bulunanların salimen sevenlerine kavuşmaları için dua edileceğini" duyurdu.

Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Türk Musevi Cemaati Soma'da yaşanan maden faciasıyla ilgili birer mesaj yayımladı.

Patrikliğin, Soma'daki maden faciasıyla ilgili yayımlanan mesajında, kaza ve sonucunda yaşanan acıların herkesi yasa boğduğu ve derinden yaraladığı kaydedildi.

Bu pazar İstanbul'daki tüm Ermeni kiliselerinde gerçekleştirilecek ayinlerde, Manisa Soma maden ocağında yaşanan hayatını kaybedenler için Yüce Tanrı'dan rahmet, yaralanan işçiler için acil şifa ve göçük altında bulunanların salimen sevenlerine kavuşmaları için dua edileceği açıklandı.

Türk Musevi Cemaati'nden yapılan açıklamada da "Ulusça yaşadığımız bu matemi derinden hissediyor, bu elim faciada yaşamlarını yitiren yurttaşlarımıza Tanrı'dan rahmet dilerken, ailelerine taziyelerimizi sunuyor, yaralılar için de acil şifalar diliyoruz."