Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Fransa ziyareti öncesinde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Hakkari’deki mühimmat patlamasına değinen Erdoğan, “Hakkari'de bir mühimmat depomuzdaki patlama nedeniyle 7 şehidimiz, 25 yaralımız var” dedi.

Erdoğan, Cemal Kaşıkçı olayıyla ilgili olarak, “Cemal Kaşıkçı ile ilgili elimizde bilgi var, gelen 15 kişi kesinlikle faili ve cesedin yerini biliyor. Cemal Kaşıkçı ile ilgili Arabistan, ABD ve Avrupa’ya tapeleri dinlettik. Kaşıkçı ile ilgili gelen savcı ipe un sermek için geldi. Cemal Kaşıkçı'nın katilleri gelen 15 veya 18 kişinin içindedir. Başka yerde aramaya gerek yok” dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarının satırbaşları:

- Hakkari'de bir mühimmat depomuzdaki patlama nedeniyle 7 şehidimiz, 25 yaralımız var.

- Biz birinci cihan harbi sırasında sadece Çanakkale cephesinde on binlerce evladını toprağa vermiş bir milletiz. Kafkasya'dan Kanal'a Irak Filistin Makedonya'da özellikle bu bölgelerde vatanını korumak için can vermiş bir ecdadın torunlarıyız. Türk milleti olarak barışın ve bağımsızlığın kıymetini çok iyi biliyoruz.

- Ben sayın Macron'un daveti üzerine icra ettiğim bu ziyaretin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Vatanımız için canlarını feda eden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

- Arkadaşlarımız ayarlayıp fırsat bulursak Trump'la da ikili bir görüşme gerçekleştireceğiz

- Bu 15 kişinin içinde katil kim, S. Arabistan biliyor. Kaşıkçıların katilleri bu 15 kişinin veya 18 kişinin içinde. S. Arabistan bu şaibeden kurtulması için bunu kabul etmesi lazım.

‘SUUDİ ARABİSTAN, ABD VE AVRUPA'YA TAPELERİ VERDİK

"Merhum Cemal Kaşıkçı ile ilgili olarak şu an itibariyle elimizde herhangi bir bulgu yok ama bilgi var. Buraya gelen 15 kişi ve tutuklu 18 kişi. Bu 15 kişi kesinlikle faili biliyorlar, hem de bu cesedin nereye getirildiğini biliyorlar. Kaldı ki, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı'nın açıklaması oldu. Şimdi inkar ediyorlar. O açıklamada, yerel işbirlikçilerle bunu gerçekleştirdik diyorlar. Kim bu yerel işbirlikçiler, bunu açıklamanız lazım. Bunu bilen sizsiniz.

Biz tapeleri Suudi Arabistan'a ABD'ye, Almanlara, İngilizlere, Fransızlara hepsine verdik. Buradaki konuşmaları herkes biliyor. Suudi Arabistan yönetimi bu 15'i konuşturmak suretiyle, bunu ortaya çıkarmayı bilir. Suudi savcı ipe un seriyor. Bizim savcıyı Suudi Arabistan'a çağırıyor. Sen bizim savcımızı ne yapacaksın? Olayın işlendiği yer burası. İpe un sermeye gerek yok. Ekonomistim, ama 40 yıllık siyasetçiyim. Bu 15 kişi cuma günü ayrı bir programla ayrı bir grup. Bu arada operasyon. Bu işin katilleri bu 15'in veya 18'in içindedir. Yerli işbirlikçi de kimse açıklamaları lazım."

Suudi Arabistan bizim iyi niyetimize karşı, adaletli davranarak bu şaibeden kurtulmaları lazım. Aksi takdirde kurtulamazlar.