Mardin’de Eğitim Sen üyesi 1923 öğretmene, Kobani ve 29 Aralık iş bırakma eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle ceza verildi.

Öğretmenlere hem maaş kesme hem de kıdem durdurma cezası uygulandı. Mardin Eğitim Sen Şube başkanı Hamdullah Yıldırım cezaya itiraz edeceklerini söyledi.

BAKANLIK MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRDİ

Hacı Bişkin'in Gazete Duvar'da yer alan haberine göre, Mardin’de çok sayıda öğretmen hakkında 12-13 Ekim 2014’teki Kobani gösterileriyle, 29 Aralık 2015 tarihindeki sokağa çıkma yasaklarına karşı iş bırakma eylemlerine katıldıkları iddiasıyla başlatılan soruşturma tamamlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerinin yürüttüğü soruşturma sonucunda Eğitim Sen üyesi 1923 öğretmene 30/1 oranında maaş kesme cezası uygulandı. Bu öğretmenlerin yaklaşık yüzde 10’una da kademe ilerlemesini durdurma cezası uygulandı.

Karara tepki gösteren Mardin Eğitim Sen Şube Başkanı Hamdullah Yıldırım cezaya itiraz edeceklerini söyledi.

Bazı öğretmenlere yer değiştirme cezası da verildiğini ancak sayının belli olmadığını kaydeden Yıldırım, Mardin Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüştüklerini söyledi. Yıldırım şunları anlattı:

“Milli Eğitim bize ‘Evet yer değişikliği de var, ama bu bizim vereceğimiz karar değil. Buna bakanlar karar verecek’dedi. Adıyaman’da da 400’e yakın öğretmen arkadaşımıza hem maaştan kesme cezası hem de yer değişikliği yapılması ön görülmüştü. Yer değişikliğinde de şunu belirtmişlerdi: ‘Eğitim ve öğretimin aksamaması için yıl sonu tatiline kadar yer değişikliği kararı durdurulmuştur.’ Yine Milli Eğitim Müdürlüğü bize, ”Eğitim ve öğretimin aksamaması için yıl sonunda yer değişiklikleri de olacaktır dedi.” 

Haberin tamamı...