YSK, Diyarbakır Valiliği ve İl Seçim Kurulu Başkanlığı’nın “seçim güvenliği” iddiasıyla sandık bölgelerinin birleştirilmesi yönündeki başvurusu üzerine, sandıkların birleştirilmesi yönünde karar verdi.

Karara göre, yedi ilçeye bağlı mahalle statüsündeki 68 köyün sandıklar birleştirildi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Diyarbakır’da birleştirilen sandıklar şöyle:

BİSMİL

Meydan, Bölümlü ve Karapınar mahallelerindeki sandıkların Türkmenhancı Mahallesi ile, Kurudeğişmen Mahallesi sandıklarının ise Fatih Mahallesi ile birleştirilmesine karar verildi.

DİCLE

Gündoğdu, Kayı ve Kurudere mahalleleri Yokuşlu Mahallesi’yle, Kurşunlu ve Taşağıl mahallelerinin ilçe merkezinde bulunan Necati Ceylan Anadolu Lisesi seçim bölgesiyle, Biçer Mahallesi’nin Yeşilsırt Mahallesi ile, Çayüstü Mezrası’nın Başköy Mahallesi ile, Ordulu Mezrası’nın Anköy Mahallesi ile, Karagömü Mezrası’nın Kaygısız Mahallesi ile, Gündüz Mezrası’nın ise Üzümlü Mahallesi ile birleştirildi.

HAZRO

Çitlibahçe Mahallesi’nin Ormankaya Mahallesi ile, Mutluca Mahallesi’nin Koçbaba Mahallesi ile, Kulaçtepe Mahallesi’nin İncekavak Mahallesi ile, Bayıdüzü Mahallesi’nin Yazgı Mahallesi ile, Biçimli ve Reşik mahallelerinin Gözlü Mahallesi ile, Sarıerik Mahallesi’nin Kavaklıboğaz Mahallesi ile, Uzunargıt, Kuşadamı ve Bağyurdu mahallelerinin de ilçe merkezinde bulunan Hazro Çok Programlı Lisesi ile birleştirilmesi yönünde karar verildi.

KULP

Yeşilköy, Tepecik ve Karabulak mahallelerinin ilçe merkezinde bulunan Atatürk YİBO’ ile, Demirli, Taşköprü ve Düzce mahallelerinin Bayır Mahallesi ile, Güleç ve Çukurca mahallelerinin Akbulak Mahallesi ile, Güllük ve Kurudere mahallelerinin Zeyrek Mahallesi ile, Kaynak Mahallesi’nin Ağaçlı Mahallesi ile, Elmalı Mahallesi’nin Karpuzlu Mahallesi ile, Uygun ve Bağcılar mahalleleri ise Kamışlı Mahallesi ile birleştirilmesine karar verildi.

LİCE

Daralan Mahallesi’nin Duru Mahallesi’yle, Budak Mahallesi’nin Tepe Mahallesi ile, Baharlar ve Güldiken mahallelerinin Üçdamlar Mahallesi ile, Abalı, Ergin, Kıralan ve Tuzla mahallelerinin Çeper Mahallesi ile, Bağlan, Çavundur, Dolunay, Esenler, Ortak, Uçarlı ve Yalaza mahalleleri Kayacık Mahallesi ile birleştirildi. Damar Mahallesi seçim bölgesi ise, polis bölgesi olan Lice Anadolu Lisesi ve Mevlüt Ilgın Ortaokulu ile birleştirildi.

HANİ

Okur ve Süslü mahallelerinin Gürbüz Mahallesi ile, Gömeç Mahallesi’nin Kırım Mahallesi’yle, Kalaba Mahallesi’nin ilçe merkezinde bulunan Atatürk İlköğretim Okulu ile, Çaldere, Dolapdere, Ormandışı, Babakaya ve Altınkum mahallelerinin ise Bayrambaşı Mahallesi ile birleştirilmesi kararlaştırıldı.

SİLVAN

Kayadere Mahallesi’nin Çardak Mahallesi ile, Üçbasamak Mahallesi’nin ise Gündüz Mahallesi ile birleştirildi.