Sivas’ın Divriği ilçesinde bulunan cezaevi ile ilgili yeni bir karar çıktı.

Divriği gazetesinin haberine göre Adalet Bakanlığı, mahkum yokluğundan dolayı kapatılan Divriği Cezaevi’ni, 30 yıllığına Divriği Hacı Bektaş Veli Derneği’nin kullanımına verdi. Dernek binası eski mahkumlardan kalan eşyaların sergileneceği müze ve cemevi olarak kullanacak.

Divriği Cezaevi uzun yıllardır kullanılmıyordu. Hacı Bektaş Veli Derneği bağış kampanyası başlattı ve uzun yıllar boş kalan cezaevinin bakım ve onarımını yaptırıyor.

Adalet Bakanlığı 2007’de koşulları iyi olmayan cezaevlerinin kapatılması yönünde bir karar almıştı. Bu karar Sivas'ın dört ilçesinde bulunan dört eski cezaevi için verilmişti. Divriği ilçesinde K-1 tipi cezaevi bunlardan biriydi. Diğer cezaevleri Suşehri ilçesindeki K-1, İmranlı ilçesindeki K-1 ve Kangal ilçesindeki K-1 tipi idi. Buradaki mahpuslar Giresun'un Şebinkarahisar K-2 tipi  ve Sivas Şarkışla A-2 tipi cezaevlerine transfer edilmişti.

Divriği gazetesi ilk kez bir kamu binasının bir Alevi kurumunun kullanımına devredildiğinin altını çizerek kamu ve vakıf mülklerinin Alevi kurumlarına devri için emsal teşkil edebileceğini yazdı.