Cizre'de 4 Eylül'den beri uygulanan sokağa çıkma yasağının yarın kaldırılacağı ifade edildi.

Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İlimiz Cizre ilçesinde 4 Eylül 2015 günü saat:20.00 da başlayan sokağa çıkma yasağı 12 Eylül 2015 Cumartesi günü saat 07.00 itibariyle sona erecektir.

Bu süre zarfında güvenlik kuvvetlerimiz Bölücü Terör Örgütü Mensuplarına karşı başarılı bir operasyon gerçekleştirmiştir.

Bu süreçte sabır ve duyarlılıkla hareket eden çok değerli Cizreli vatandaşlarımıza en içten teşekkürlerimi ifade ediyorum.

Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Bölücü Terör Örgütü Mensuplarına karşı vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumaya ve kamu düzenini sağlamaya devam edeceğiz."

CİZRE'DE NELER OLDU?

4 Eylül'de sokağa çıkma yasağı ilan edilen Cizre'de günlerdir ölüm ve operasyon haberleri geliyordu. Önceki Gün Cizre'ye gitmek isteyen içerisinde HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da bulunduğu heyete izin verilmemişti. Cizre'ye dağ yolunda yürüyerek ulaşmaya çalışan heyetin yolu defalarca polis ve askerler tarafından kesilmişti. Dün Zaho'dan yola çıkan yüzlerce TIR şöförü de Cizre'ye gitmek için yola çıkmış fakat açılan ateş sonucu 4 kişinin yaralandığı bildirilmişti.

4 Eylül'den bu yana hayatını kaybedenlerin defnedilemediği, ölülerin buzdolaplarında saklandığı Cizre'de CHP'li Sezgin Tanrıkulu 14 kişinin hayatını kaybettiğini ifade etmişti.

DEMİRTAŞ: CİZRE'DE SOKAĞA ÇIKMANIN BEDELİ İNFAZ

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bugün İdil'de bir açıklama yapmış ve Cizre ile ilgili şunları söylemişti:

"Cizre’de yaşananlar, yaşatılanlar er geç ortaya çıkacak, bütün valiler şu an suç işliyorlar ve korkmuyorlar ‘nasılsa savcı da bizim hakim de bizim’ diyorlar…
Bir vali olarak yasa sana bu yetkiyi vermemiş sana, sokağa çıkma yasağı vermiyor sana.

Normalde sokağa çıkmayı ihlal etmenin cezası 100 TL’dir… Cizre’de sokağa çıkmanın cezası idam, infaz… Sokağa çıkanı keskin nişancılar öldürüyor. Cezası 100 TL olan şeyi kürtlere ölüm olarak ödetiyorlar.
Ölen sivil yok diyorlar. Listesi var ölenlerden birinin PKK militanı olduğunu ispatla istifa edeceğiz."