CHP’nin Büyükçekmece Belediye Başkanlığı için aday gösterdiği Dr. Hasan Akgün, CNN Türk’te bugün yapacağını duyurduğu programın ‘yukarıdan gelen baskı’ gerekçesiyle durdurulduğunu söyledi.

Twitter hesabından konuya dair bir açıklama yapan Akgün, “Sevgili büyük #Büyükçekmece ailem. CNN’de bugün yapacağımı duyurduğum program “yukarıdan gelen baskı” gerekçesiyle durdurulmuştur. Yukarıdan ne baskı gelirse gelsin, ‘en yukarıda’ Allah var... Bu baskıları ve bu adaletsizlikleri önce Hakk’a, sonra halkımıza havale ediyorum” dedi.

CNN Türk, Büyükçekmece Belediye Başkanı ve CHP Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Dr. Hasan Akgün’ün 30 Mart Cumartesi günü saat 11:00’de yayınlanacağı duyurulan röportajı gerekçe göstermeden yayından kaldırması tepki çekti.

SEÇİM YASAĞINI 7 SAAT ÖNE ÇEKTİ FAKAT ERDOĞAN MİTİNGİNİ YAYINLADI

CNN Türk ekibi tarafından önceki gün Büyükçekmece’de “Seçim Tırı” programına katılan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Duygu Kaya’nın konuğu oldu. Başkan Akgün’ün yeni dönem projelerini anlattığı röportajın 30 Mart Cumartesi günü saat 11:00 – 11:30 arasında CNN Türk TV’de yayınlanacağı duyurulmuştu. Ancak CNN Türk, somut gerekçe gösteremezken saat 18:00 başlaması gereken  “seçim yasağını” bahane ederek röportajı yayınlamadı. Ancak aynı CNN Türk saat 11:20’den itibaren Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı R. Tayyip Erdoğan’ın Kağıthane mitingini yayınlayarak kendisi ile çelişirken, haber kanalının bu tutumu “yukarıdan baskı” yapıldığı yönünde iddiaları gündeme getirdi.