Yargıtay 16. Ceza Dairesi, 28 Şubat davasında "darbeye teşebbüs" suçundan 14 sanığa verilen müebbet hapis cezalarını onadı. Kararın ardından davaya bakan Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, aralarında dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Emekli Orgeneral Çevik Bir ve Genelkurmay Harekat Başkanı Emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın da bulunduğu isimlerin cezalarını kesinleştirdi.

Dosya, sanıkların cezalarının infazı için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Başsavcılık mahkeme kararında infaza engel bir durum görmedi. İnfaz erteleme talepleri reddedilen sanıklar hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Çetin Doğan ve Çevik Bir tutuklanarak Muğla Cezaevi'ne gönderildi.

Dönemin Jandarma Genel Komutanlığı Harekat Başkanı emekli korgeneral Hakkı Kılınç da Antalya'nın Manavgat ilçesinde gözaltına alındı. DHA, Antalya İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Kılınç'ın işlemlerinin sürdüğünü aktardı.

Çevik Bir, bugün saat 15.30 sıralarında, Bodrum'dan İstanbul'a gitmek üzere yola çıktıktan sonra, Milas'ta aracı polis tarafından durduruldu. Bir, Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. İşlemlerinin ardından Milas Adliyesi'ne sevk edilen Bir, burada savcıya ifade verdiği ifade sonrası Muğla Cezaevi'ne gönderildi.

Çetin Doğan ise Bodrum Adliyesi'ne giderek savcılığa teslim oldu. Doğan, adliye çıkışında polislerin arasında kameralara seslenerek "Adalete teslim oluyorum" dedi.

Çetin Doğan yaptığı açıklamada, "Sözün bittiği yerdeyiz. Her şey ortada. Elbette bunun bir sonu gelecek. Sanırım ki bu yüz karası bir şey" diye konuştu.

Doğan'ın avukatı Hüseyin Ersöz, Twitter hesabından bir paylaşım yaptı.

"84 yaşındaki Çetin Doğan, Bodrum Adliyesi’ndeki işlemlerinin ardından, Muğla Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na teslim edilmek üzere polis nezaretinde yola çıktı. Bodrum Devlet Hastanesi’nda yapılacak doktor kontrolü sonrasında infaz başlamış olacak."