Türkiye kış mevsiminin en soğuk günlerini yaşıyor, sıcaklık İzmir'de -1, İstanbul'da -3 dereceye inecek. Edirne -7, Ankara -10'u görecek.

Hafta sonu Anadolu genelinde görülen kar yağışlarının ardından kuvvetli don ve buzlanma günlük yaşamı olumsuz etkileyecek. Havanın bu kadar aşırı soğuk olmasına gökyüzünün bulutsuz ve açık olması neden olacak.

Bu üç gece Bolu'dan itibaren Ankara ve tüm denizden uzak kentlerde kuvvetli don var. Sıcaklık iç Anadolu'da gündüz bile 0 derecenin üzerine çıkamazken, gece Ankara, Uşak, Eskişehir, Afyon ve Bolu'da -8 ila -10, Sivas'ta -17, Edirne'de -7 dereceye kadar düşecek.

Gece Antalya'da 1, İzmir'de -1 dereceye kadar inecek sıcaklık nedeniyle sahil kesiminde dahi hafif don olacak, özellikle perşembe gecesine kadar sera üreticilerinin tedbir almaları gerekiyor.

İstanbul'da da sıcaklık gece -3 dereceye iniyor, sabahları buzlanma başladı. Bu gece ve yarın zayıf bir kar yağışı olabilir. Çarşamba günü hava güneşli, sıcaklık gün fazla 7 derece olacak.

Doğu Anadolu'da ise kar yarın da devam edeceğinden hava daha ılık. Ancak çarşamba havanın açmasıyla başta Erzurum Palandöken olmak üzere bu bölgede de şiddetli soğuklar başlayacak, Erzurum gece -20 derecenin altına inebilir.

Perşembe ve cuma günü Anadolu genelinde siste yoğunluğunu artacak. Cuma günü Ege ve Akdeniz bölgesi güneyden gelecek yağmurla biraz ısınacak, hafta sonu diğer bölgelerde de sıcaklıklarda biraz yükselme var ama bu fazla ısınma yaratmayacak.

mynet.com