Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Sinema ve Televizyon bölümü öğrencisi Beyza Buldağ, “Halkı kin nefret düşmanlığa tahrik” ve “Suç işlemeye tahrik” suçlamasıyla tutuklandı.

Beyza Buldağ, Boğaziçi Dayanışması hesabını yönetmek ve "12. Cumhurbaşkanı'na açık mektup" bildirisi gerekçesiyle Cumhurbaşkanı'na hakaret suçlamasıyla İzmir'de gözaltına alındı. Buldağ, bu sabah saat 05.00 sularında İzmir’deki evi basılarak gözaltına alındıktan sonra İstanbul’da getirildi ve savcılık tarafından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Buldağ savcılıktaki ifadesinin ardından “Halkı kin nefret düşmanlığa tahrik” ve “Suç işlemeye tahrik” suçlamasıyla tutuklandı.

Bu sabah saatlerinde İzmir'deki evinden polis baskınıyla gözaltına alınan MSGSÜ Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencisi Beyza Buldağ, Buca Karakolu'ndan tutulduktan sonra Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne getirildi.

AVUKATINDAN AÇIKLAMA
Artı Gerçek'te yer alan habere göre, Buldağ'ın avukatı Özgür Urfa, müvekkilinin Boğaziçi Dayanışması hesabını yönetmek ve '12. Cumhurbaşkanı'na açık mektup' bildirisi gerekçe gösterilerek Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla gözaltına alındığını belirtti.

Urfa, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Boğaziçi Dayanışması hesabını yönettiği iddiasıyla, 12. CB'ye mektup sebebiyle CB'na hakaret, diğer paylaşımlar sebebiyle halkı kin, nefret, düşmanlığa tahrik etme ve suç işlemeye tahrik. Tek delil ise telefon numarasının son iki hanesinin 12 ile bitmesi" diye yazdı.