Türkiye’nin, Karadeniz'de bir enerji kaynağı keşfettiği öne sürüldü.

Bloomberg News'un konu hakkında doğrudan bilgiye sahip iki kaynağa dayandırdığı haberine göre, Türkiye Karadeniz'de bir enerji kaynağı keşfetti ve bu kaynak muhtemelen doğal gaz.

İki yetkili, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Cuma günü kamuoyu ile yeni bir müjdeli haberi paylaşacaklarını” belirtmesinin ardından konuştu.

Erdoğan aynı zamanda Doğu Akdeniz’de arama, tarama çalışmalarının devam edeceğini söylemişti. Cumhurbaşkanlığı, konuya ilişkin yorum yapmadı.

Erdoğan “müjde” ile ilgili bilgi vermese de, açıklaması sonrası Dolar/TL ’de %0,9’a varan günlük düşüş kaydetti. Borsa İstanbul günlük %2 yükseliş kaydederken enerji şirketleri Tüpraş %8,1, Petkim ise %9,9’a kadar arttı.

Euronews Türkçe servisinin edindiği bilgilere göre ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Cuma günü açıklayacağız" dediği müjde Akdeniz'de tespit edilen bir doğalgaz kaynağı.

Habere göre, bunun için NATO limanında demirli olan Türkiye'nin üçüncü sondaj gemisi Kanuni yola çıktı.

12 bin metre derinliğe kadar 3 bin metre sondaj yapma özelliği olan Kanuni'nin 35 personeli bulunuyor.

Yine EuroNews'te yer alan habere göre, gazın değeri ve sınıflandırılması açısından ilk aşamada hangi derinlikte bulunduğu gibi teknik bilgilerin ise sır tutulması ve açıklanmaması bekleniyor.

Ancak edinilen bilgilere göre bulunan gaz kaynağı da hidrokarbon.