Diyarbakır’ın Bismil ilçesine bağlı Kağıtlı Mahallesi’nde 18 Temmuz’da bir ailenin fertleri arasında kavga çıktı.

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre, eski eşiyle aralarında anlaşmazlık nedeni olan arazide ev inşa eden korucubaşı Mahmut Karaaslan ve diğer eşinden olan çocukları korucular Sidar, Serdar ve Zafer Karaaslan ile eski eşi Hamdiye Şık (61) ve çocukları arasında tartışma çıktı.

Kavgada korucubaşı Mahmut Karaaslan ile korucu çocukları Sidar ve Serdar Karaaslan’ın uzun namlulu silahlarla ateş açması sonucu, Hamdiye Şık (61) yaşamını yitirdi, çocukları Kadri, Murat, Mehmet ile gelini Bahar Karaaslan yaralandı.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan yararlılardan Kadri Karaaslan (26) bugün sabah saatlerinde yaşamını yitirdi.

Böylece saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı ikiye yükseldi. Öte yandan hastanede bulunan Mehmet Karaaslan ve eşi Bahar Karaaslan’ın sağlık durumlarının ağır olduğu ve yoğun bakıma alındıklarını belirtildi.

Saldırıya ilişkin korucubaşı Mahmut Karaaslan ile çocukları korucular Serdar, Sidar, Zafer Karaaslan ve Y. Karaaslan ile Hamdiye Şık’ın yaralanan oğlu Murat Karaaslan gözaltına alınırken, saldırı esnasında çekilen görüntülerde Mahmut Karaaslan’ın çocuklarının elinde kalaşnikof marka silahların olduğu görülüyor.

SON KURŞUN KALBİNE SIKILMIŞ

BBC Türkçe'den Hatice Kamerin haberde ise, Hamdiye Şık ve Mahmut Karaaslan'ın ayrı olmadığı ve imam nikahlı oldukları belirtildi.

BBC Türkçe'ye açıklama yapan Hamdiye Şık'ın yakınları yaşananları şöyle anlatıyor:

""Hamdiye'nin eşi ve üvey çocukları korucu. İnşaatın başladığını duyan kadın, kumasının çocukları ve kocasının silahlı olduğunu bildiği için, erkek çocuklarına bir şey olmasın diye inşaat alanına gitmeye karar veriyor. O inşaatta çocuklarının da hakkı olduğuna inanıyor ve ikna edebileceklerini düşünüyor.

"Hamdiye ve gelinleri, bu insanların bu kadar canileşip kadınlara silah sıkabileceğini tahmin edememişler tabi. Hamdiye'yi kolları ve bacaklarından vuranlar üvey çocukları, kalbine kurşunu, kocasının sıktığını söylüyorlar.

"Daha sonra olay yerine gelen Mehmet ve Kadir de kurşun yağmuruna tutulmuşlar. Kadir'i bu sabah kaybettik. Bahar da çocuklarının hedef alındığını görünce çocuklarının üzerine kendini atıyor ve şu an yoğun bakımda. Şah damarından vurulmuş."

İddiaya göre söz konusu inşaat, Hamdiye Şık'ın altınlarıyla yapıldı. Çekilen video kaydında da Hamdiye Şık, "Ya benden aldıkları altınları verecekler, sorunu halledeceğiz ya da bu ev yapılmayacak" diyor.

Fatma Karaaslan, olan biteni kameraya çektiğini söylediği sırada, araçlardan uzaklaştırılmaya çalışılırken "Baba, adaletli olun diye" bağırıyor ve bu sırada silahların ateşlendiği duyuluyor.