KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, Türkiye'de yaşanan sorunların temelinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin yattığını dile getirdi ve gelecek yılın sonbaharında erken seçim olasılığını güçlü gördüğünü söyledi.

T24'ten Murat Sabuncu'ya konuşan Ağırdır, başta siyasetçilerin aklı selim bir yerden konuşmaya başlaması gerektiğini vurguladı.

Ağırdır, ekonomik sorunların pandeminin etkilerinin hafiflemesi ve eylül-ekim aylarında okulların açılmasıyla daha çok hissedileceğini ifade ederek toplumsal gerilimin daha yükselebileceğine işaret etti.

Ağırdır, "Asıl enflasyonun, asıl işsizliğin ve yoksullaşmanın ne olduğunu okullar açılmaya başladığında insanlar bizzat kendi hayatlarından deneyimlemiş olacaklar. Dolayısıyla toplumsal gerilimin de yükselmeye başlayacağını sanıyorum. Hele hele ortada operasyon kokan örgütler, hesaplar, medya siteleri olduğuna göre bu tür operasyonların da çoğalacağını sanıyorum’’ diye konuştu.

İktidar tarafından 2023’te yapılacağı söylenen seçimlere ilişkin erken seçim ihtimali olduğunu söyleyen Ağırdır, ‘’2022 sonbaharında bir erken seçim olasılığını daha güçlü görüyorum. Dolayısıyla önümüzdeki 1 yıl daha gerilimli, sorunların yumağının içinde her gün biraz daha hissizleşmeye devam edeceğimiz bir süreç olacak ama bir yandan da o kadar çok umut veren başka kıpırtılar var ki ülkenin geleceğine dair umutlu olmaya çabalamak ve her şeyden önce bunun için emek gayret göstermek ve uğraşmak gerekiyor’’ yorumunu yaptı.