Türkiye Barolar Birliği(TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan hakkında ‘hakaret’ iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Feyzioğlu’nun şikayeti üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada ‘hakaret’ unsuru olarak Polat Balkan’ın sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterildi.

‘BASİT BİR YALANCISINIZ’A SUÇ DUYURUSU

Polat Balkan’ın ‘hakaret’ ettiği paylaşım şu şekilde:
“Barış Pınarı Harekatı’nı desteklediğim için genel kurula çağıran arkadaşlarımız aynı paydada nasıl buluşacaklar, bunlar Cumhuriyet Bayramı bildirisinde buluşamadılar… Şimdi nasıl olacak da TBB’yi yıkma noktasında buluşacaklar…”
Bu sözler TBB Başkanı Sayın Av. Metin Feyzioğlu’na ait. Sayın Feyzioğlu, basit bir yalancısınız. Çırpındıkça çamura bulanıyorsunuz. Fermanlı bir ölüm kuşu, satırı çalan cellat olmaya soyunmuş gibisiniz. Her ne olursa olsun, bu canlar bu yüreklerde olduğu sürece adalet, demokrasi ve hukuk mücadelesini sürdüreceğiz; size rağmen…”

BALKAN: HODRİ MEYDAN

Müzeyyen Yüce'nin Gazete Duvar'da yer alan haberine göre Polat Balkan’ın ‘basit bir yalancısınız’ sözlerini içeren paylaşımı hakkında Metin Feyzioğlu, ‘hakaret’ gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. TBB Başkanı Feyzioğlu’nun hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirten Balkan, “TBB Başkanı Sayın Feyzioğlu kendisine hakaret ettiğim iddiasıyla hakkımda suç duyurusunda bulunmuş. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturmaya ilişkin evrakları az önce tebliğ aldım. Bu yolla düşüncelerime ve kalemime kelepçe vurabileceğini sanıyorsa fena halde yanılıyor. Hodri meydan!” dedi.