Ankara'nın Etimesgut ilçesi Alsancak Mahallesi'nde dün saat 22.30 sıralarında üç kişinin saldırısına uğrayan ve kalbinden bıçaklanarak öldürülen Barış Çakan'ın babası Nihat Çakan oğlunun ölümüne ilişkin Medyascope'tan Hazar Dost'a konuştu.

Nihat Kaçan, olayın yaşandığı yer ile evlerinin arasının çok yakın olduğunu, oğlunun akşam ezanına kısa bir süre kala, "10-15 dakika arkadaşımla konuşacağım" diyerek evden çıktığını söyledi.

Barış Çakan ve arkadaşı, evlerine yakın mesafede bulunan Etimesgut'ta pazar kurulan mekanın civarında buluştuğu esnada akşam ezanı okunduğunu belirten baba Çakan, şunları söyledi: "Yanlarında duran arabanın müziğinin sesinin yüksek olması nedeniyle Barış'ın arkadaşı arabaya yaklaşarak, 'ezana saygınız olsun diyerek müziğin sesini kısmalarını istemişler' Arabada bulunan üç kişi 'Bize Müslümanlık mı öğretiyorsunuz' diye arabadan inerek Barış ve arkadaşına saldırmış. Onlardan müziğin sesini kısmalarını istediği için üç kişi oğlumu benden aldı."

"Arkadaşı beni aradı"

Nihat Çakan, Barış evden çıktıktan 20 dakika sonra arkadaşının kendisini aradığını, "Biz kavga ettik, ikimiz de kaçtık. Barış eve geldi mi?" diye sorduğunu belirtti. Ardından Barış'ın arkadaşıyla beraber olay yerine gittiğini söyleyen Nihat Çakan, "Biz gittiğimizde Barış yerde yatıyordu, hastaneye yetişemeden vefat etti" dedi.

Ankara Valiliği de bugün yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“31.05.2020 Pazar günü akşam saatlerinde meydana gelen, bıçakla adam öldürülmesi olayıyla ilgili olarak sosyal medya üzerinden kasıtlı ve yanlış iddiaların paylaşıldığı müşahede edilmesi nedeniyle aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

"İddia edildiği gibi olay, maktul ve yanındaki arkadaşının Kürtçe müzik dinlemesine şüpheli karşı tarafın müdahalesi üzerine değil tam aksine maktul ve arkadaşının, şüphelileri araç içinde ezan okunması nedeniyle yüksek sesle ve etrafı rahatsız edecek tarzda müzik dinlememeleri konusunda ikazda bulunması üzerine başlamıştır.

"Maktulün arkadaşı B. A. alınan ilk ifadesinde olayın bu şekilde başladığını belirtmektedir. Diğer yandan olayla ilgili şüpheliler derhal gözaltına alınarak gerekli adli süreç Cumhuriyet Savcılığı talimatları doğrultusunda detaylı bir şekilde sürdürülmektedir. Konunun başka mecralara çekilerek tahrik unsuru olarak kullanılmasının iyi niyetten uzak olduğu aşikârdır."

Ne olmuştu?

Mezopotamya Haber Ajansı'nın ailesinin açıklamalarına dayandırdığına göre, arkadaşlarıyla parkta oturmak için evden çıkan 20 yaşındaki Çakan, Kürtçe müzik dinlediği gerekçesiyle üç kişilik bir grubun saldırısına uğradı.

Saldırı sonucu kalbinden yaralanan Çakan olay yerinde yaşamını yitirirken, saldırıyı gerçekleştiren üç kişi ise olaydan sonra gözaltına alındı.

Özel Etimad Hastanesi'ne kaldırılan Çakan'ın cenazesinin bugün toprağa verilebileceği bilgisini veren kuzeni Doğan Çakan, daha önce Kürtçe müzik dinledikleri için kendilerinin de saldırıya maruz kaldığını belirtti. (Bianet)