İSTANBUL - Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanı Aysel Tuğluk, PKK Lideri Abdullah Öcalan'la görüşmek için başvuru yaptı. Yarın İmralı'ya Öcalan'ın avukatları ile gitmesi beklenen Tuğluk'a, "hava muhalefeti" gerekçesiyle izin verilmedi. Öcalan'ın, "Adım atılmazsa Mart'ta çekilirim" dediği kritik bir süreçte Tuğluk'un gerçekleştireceği görüşme Cuma gününe kaldı.

PKK Lideri Abdullah Öcalan ile yarın haftalık görüşmede bulunması beklenen Asrın Hukuk Bürosu avukatlarına "hava muhalefeti" gerekçesiyle izin verilmedi. Görüşme için başvuru yapan avukatların arasında Cemal Demir, İbrahim Bilmez ve Mehmet Sabırtaş'ın yanı sıra DTK Eşbaşkanı Aysel Tuğluk da bulunuyordu. "Hava muhalefeti" gerekçesi engellenen görüşmenin Cuma günü yapılabilmesi için Tuğluk ve avukatlar Perşembe günü yeniden başvuru yapacak.

Daha önce kritik dönemlerde Öcalan'la 2 kez görüşen Tuğluk, gerçekleştirdiği bu görüşmeler sonrasında oldukça önemli açıklamalarda bulunmuştu. Tuğluk'un Öcalan'ın geçtiğimiz haftalarda yansıyan "Adım atılmazsa Mart'ta çekilebilirim" açıklamalarının hemen ardından hava muhalefetine takılan bu kritik üçüncü ziyareti, gözlerin yeniden İmralı'ya çevrildiği bir dönemde oldukça önem taşıyor.

Geçtiğimiz hafta avukatları ile yaptığı görüşmede AKP'nin politikalarını ağır bir dille eleştiren Öcalan'ın, "Adım atılmazsa çekilebilirim" açıklamasını ardından gözler yeniden Cuma günü yapılması beklenen Öcalan-Tuğluk görüşmesine çevrildi.

ANF