Ankara Valiliği, Emek ve Demokrasi için Güç Birliği’nin bugün gerçekleştireceği Faşizme, Darbelere ve Savaşa Karşı Demokrasi ve Barış İstiyoruz” mitingini “Terör eylemi tehdidi” gerekçesiyle yasakladı.

Sendika, meslek örgütleri, demokratik kitle örgütleri ve siyasi partilerin katılacağı miting, başlamasına birkaç saat kala yasakladı.

Valilik kararı henüz Tertip Komitesi’ne yazılı olarak tebliğ etmezken, şifahi olarak mitinge izin verilmeyeceğini bildirdi.

Sabah saatlerinden itibaren miting ve yürüyüşün gerçekleşeceği Kurtuluş ve Kolej meydanları çevresinde önlemler alınmış, Ziya Gökalp Caddesi de öğleden sonra trafiğe kapatılmıştı.

Ancak saatler kala emniyet Tertip Komitesi’ne sözlü olarak mitingi ertelemelerinin mümkün olup olmadığı sordu.

İddiaya göre, emniyet IŞİD’in mitinge yönelik bir saldırı gerçekleştirebileceği yönünde istihbarat aldıklarını, önlemleri alma konusunda yeterli hazırlık yapılamadığını söyledi.

Tertip komitesi, uyarıyı değerlendirirken Valilikten yasaklama kararı geldi. Karar şifahi olarak komite üyelerine iletilirken, yazılı olarak miting alanında tebliğ edileceği ifade edildi.

(Kaynak: Evrensel)