Mardin’in Derik İlçe Emniyet Müdürü A.T. E., alkollü şekilde gittiği Emniyet Müdürlüğü binasında gözaltında tutulan 3 kişiyi feci şekilde darp etti. Emniyet müdürü, sonrasında emri altındaki polislere kendisini coplatıp, darp ettiği üç kişi hakkında “polise mukavemet ettikleri” yönünde tutanak tutturdu. Olay, emniyet müdürünün darp ettiği kişilerden M.T.’nin şikayeti üzerine ortaya çıktı.
 
EMNİYETE SARHOŞ GELİP DARP ETTİ

Ahmet Kanbal'ın Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre, ilçede 14 Ekim günü uyuşturucu satıcısı oldukları iddiasıyla 6 kişi polisler tarafından yakalandı. Bu kişilerden 3’ü emniyete götürülmeden serbest bırakılırken, diğerleri darp edilerek gözaltına alınıp, Derik İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
 
İlerleyen saatlerde aşırı alkollü bir şekilde binaya gelen İlçe Emniyet Müdürü, gözaltındaki bu üç kişiyi konuldukları nezarethanenin yanındaki Suç Araştırma Bürosu olarak kullanılan kamerasız odaya götürdü. Emniyet müdürü, burada bu üç kişiyi küfür ve hakaretler eşliğinde darp etti.

KENDİSİNİ COPLATTI

Bir süre sonra odadan çıkan emniyet müdürü, diğer polislerden gömleğini yırtıp, kendisini coplamaları talimatı verdi. Bu talimat doğrultusunda polisler vücudunun çeşitli yerlerine copla vurdu. Bunu gözaltındaki şahısların yaptığı suçlamasıyla da “görevi başındaki polis memuruna mukavemette bulunmak”tan tutanak tutturdu. 

Tutanağa darp ettiği kişilerden M.T.’ye dair “Anlaşılmayan bir şekilde kafasını yere vurmaya başladı” ifadesini de ekleten emniyet müdürü, bu tutanağı M.T. ve diğerlerine imzalatmak istedi. Ancak her üçü de tutanağı imzalamadı.

SAVCIYA ANLATTI

Maruz kaldıkları şiddeti götürüldükleri Derik Adliyesi’nde savcıya anlatan M.T., verdiği ifadesinde emniyet müdürünün sarhoş bir şekilde emniyete gelerek, kendilerini darp ettiğini belirtti. Diğer iki isim ise darp olayına dair hiçbir beyanda bulunmadı.
 
Alınan ifadelerinin ardından her üç kişiyi serbest bırakan savcı, M.T.’nin ifadeleri doğrultusunda emniyet müdürü hakkında resen soruşturma başlatılması bekleniyor.