9 Ocak'ta Paris'te PKK'nin kurucularından Sakine Cansız ile Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'i suikast sonucu öldürülmesine ilişkin konuşan AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin "Önümüzdeki günlerde korkarım Almanya'da buna benzer bir takım olaylarla karşılaşılabilir" sözlerinin ardından gözler Almanya'ya çevrilmişti.

Almanya İçişleri Bakanlığı ise, Paris'te üç Kürt kadın siyasetçiye yönelik işlenen cinayetle bağlantılı olarak Almanya'daki durumu incelediklerini söyledi.

Fırat Haber Ajansı'na (ANF) konuşan bakanlıktan bir sözcü, AKP'li vekil Mehmet Ali Şahin'in "Almanya'da da cinayetler olabilir" şeklindeki sözlerine atıfta bulunarak "Elimizde bu konuda bir uyarı yok" dedi.

İsminin yayınlanmasını istemeyen Almanya İçişleri Bakanlığı'nda bir sözcü ANF'nin "Paris'teki cinayetlerin ardından ne tür tedbirler alıyorsunuz?" şeklindeki soruna yanıt verdi.

Almanya'da sayıları 800 bin civarında olan Kürdün barış içinde yaşadığını söyleyen sözcü şu açıklamayı yaptı:

"Paris'te PKK aktivistlerine yönelik işlenen cinayetlerin ardından Almanya'daki durum ve olabilecek gelişmeleri izliyoruz. PKK'nin faaliyetleri 1993 yılından itibaren ülkemizde yasaklanmış durumda, ayrıca AB'nin terörist örgütleri listesinde de yer alıyor. Şu anda 13 bin PKK çalışanı bulunuyor. PKK, çok hızlı bir şekilde mobilize olan bir örgüt ve ani reaksiyon verebiliyor. Güvenlik birimlerimiz ise Paris'teki olayın ardından süreci yakından izliyor."

AKP'li Şahin'in Almanya'ya yönelik sözlerine de atıfta bulunan bakanlık sözcüsü "Şu anda elimizde hiç bir kanıt yok. Ancak Kürtlerin Ocak ayı boyunca yaptığı gösteri ve eylemlerin hiç birinde şiddet olayı çıkmamıştır" şeklinde konuştu.