İstanbul'un Kartal ilçesine bağlı Orhantepe Mahallesi'ndeki Sema Sokak'ta bulunan 8 katlı Yeşilyurt Apartmanı, 6 Şubat Perşembe günü, saat 16.00 sıralarında yıkıldı.

Çökme sonucu 21 kişi yaşamını yitirdi. Resmi kayıtlara göre 43 kişinin yaşadığı 14 daireli binanın 3 katının kaçak olduğu olaydan sonra açıklandı.

Artı Gerçek'ten Fırat Yeşilçınar ve Onur Dalar’ın haberine göre, binanın kaçak çıkılan katlarının izinleri dönemin Refah Partili Belediye başkanı Mehmet Sekmen tarafından verilmişti. Ancak Sekmen, belgeye rağmen iddiayı yalanladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bugünkü grup toplantısında, 'O binayı yapan, kaçak kat çıkan kişi şu an Erzurum Belediye Başkanı' sözleriyle Sekmen'i işaret etti.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının ardından ulaştığımız Mehmet Sekmen konu ile ilgili sorularımızı cevapladı. Sekmen yıkılan binanın ruhsatının kendilerinden bir önceki dönemde verildiğini öne sürdü.

Mehmet Sehmen’in sorulara yanıtlar şu şekilde:

- Yıkılan binanın izni sizin döneminizde mi verildi?

Bizim dönemizde kaçak kat yok. Kaçak kat olsa biz anında tutacağını tutar encümene gönderir, yıkıma gönderirdik. Bunlar bizden evvel yapılan binalar. Benim dönemimde yapılmış bütün binalar ruhsatlı. O binanın ruhsatı bizim dönemimizde verilmemiş. Hatta ruhsata uygun bile yapılmamış.

- Belgeler imar izinlerinin sizin döneminizde verildiğini gösteriyor. Siz CHP dönemini işaret ediyorsunuz, elinizde bir belge var mı?

Ruhsat alınan tarih belli, 1992. Biz göreve geldiğimizde bina yapılmıştı. Biz farkına varmadık.

- Kolon kesildi iddiası var?

Burada bir kolon da kesilmiş. Bu da çok kısa bir süre içerisinde ortaya çıkar. Bilirkişi zaten şu anda çalışmasını yapıyor.

- Kartal'da görev yaptığınız süre içinde yine benzer kaçak yapılaşma iddiaları ile görevden alınmıştınız. Bunun gerekçesi neydi?

İşçi Partisi beni o dönem şikayet etmişti. İrticai faaliyetlerde bulunduğum suçlaması yöneltildi. Müfettişler geldi bizi teftiş etti ve göreve iade ettiler. Mahkeme kararı ile göreve geri dönmüş bir isimim.