Malatya Turgut Özal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan 74 yaşındaki Hori Dinçer, ilk müdahalenin ardından hastanenin Koroner Yoğun Bakım Servisi'ne yatırıldı. 21 Nisan’da hastaneye kaldırılıp tedavi altına alınan Dinçer, sekiz gün sonra vefat etti.

Vefat haberi üzerine Dinçer’in yakınları, yoğun bakımda görev yapan Göğüs Cerrahı Doç. Dr. Özgür Kantarcıoğlu’nu ve diğer sağlık çalışanlarını darp etti.

‘YEŞİLYURT BELEDİYESİ KURTLAR VADİSİ’NE DÖNMÜŞ’

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, doktor ve sağlık çalışanlarını darp edenler arasında Yeşilyurt Belediyesi'nin AK Partili Meclis Üyesi Mehmet Mirza Dinçer’in de bulunduğunu söyleyerek, “Meclis üyesi hakkında işlem yapılmalı” dedi.

Yeşilyurt Belediyesi’ni eleştiren Kiraz, “Belediyede skandallar bitmek bilmiyor. Daha önce insan kaçakçılığı ile gündeme geldiler, şimdi de sağlıkçıya şiddete başvuruyorlar. Belediye meclis üyesi, doktoru ve sağlıkçıyı darp ediyor. Yeşilyurt Belediyesi ‘Kurtlar Vadisi’ne dönmüş durumda. Bu belediye bizi, hem ülkeye hem de dünyaya rezil edebildiği kadar ediyor. Sağlıkta şiddet kabul edilemez. Sağlık çalışanlarımıza geçmiş olsun diyor ve şiddet uygulayan meclis üyesi hakkında işlem yapılmasını istiyoruz.”

‘SAĞLIKÇILARA ŞİDDETİN HİÇBİR AÇIKLAMASI OLAMAZ’

Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli de sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti kınayarak, “Yaşadığımız pandemi döneminde bile kendi canından çok hastasının sağlığını düşünen sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetin kabul edilebilir hiçbir açıklaması olamaz” diye konuştu. Bentli, halkı sağlık çalışanlarına karşı daha duyarlı olmaya davet etti.