İzmir’de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından depremzedeler için toplanan gıda yardımlarının AKP'li Bergama Belediyesi tarafından bekletilerek ramazan kolisine dönüştürüldüğü iddia edildi.

Ajans Bakırçay'da yer alan haberde, farklı illerden gelen gıda yardımlarının aylardır belediyenin tekstil fabrikası depolarında bekletildiği ve ramazan kolisine dönüştürüldüğü belirtildi.

TORBALARDA AKP'Lİ BELEDİYE BAŞKANININ İSMİ YAZIYOR

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz, “Bugün Belediye Meclis Üyemiz Selim Tok, Bergama Belediyesinin tekstil fabrikasının bulunduğu yerdeki depolarda tesadüfen bir manzarayla karşılaştı. Bergama Belediyesi, İzmir depremi sonrası depremzedeler için ülkemizin değişik vilayetlerinden gelen yardımları depremzedelere dağıtmayarak ya da bir kısmını dağıtıp bir kısmını ayırarak belediyenin depolarına kaldırdı. Depremden tam altı ay sonra bugün, depremzedeler için alınan yardımlar belediye başkanının adının yer aldığı torbalarla ramazan yardımı olarak dağıtılıyor. Bunu doğru bulmuyoruz” dedi.

CHP Bergama Meclis Üyesi Selim Tok ise “Tekstil fabrikasına tesadüfen yaptığımız bir ziyaret sonucunda, ülkemizin çeşitli vilayetlerinden yaraları sarmak için İzmir’e gönderilen gıda yardım kolilerinin Belediye Başkanı Hakan Koştu adını taşıyan torbalara konularak ramazan yardımı olarak dağıtıldığını gördük. Propaganda amaçlı yapılan bu işlemi kınıyoruz” dedi.

"BİR LÜTUFMUŞ GİBİ DAĞITILIYOR"

CHP Bergama ve İzmir Büyükşehir Meclis Üyesi Ali Bor ise “Yardımların kasıtlı olarak bekletildiğini gördük. Bugün bu erzaklar, belediye başkanının adını taşıyan torbalara konularak sanki belediye başkanının bir lütfuymuş gibi ramazan yardımı olarak dağıtılıyor. Bu etik bir davranış değil” dedi.