Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, Ahmet Davutoğlu liderliğinde kurulan Gelecek Partisi'nin AKP’de rahatsızlık yarattığını öne sürdü.

Uğur, Davutoğlu'nun Gelecek Partisi'nin "İçişleri Bakanlığı'ndan 'kuruluş belgesi alındı' tutanağını teslim aldıkları anda AKP için tehlike çanları da çalmaya başlayacak" diyor.

Babacan'ın partisinin ise bu ay sonu ya da yeni yılın ilk haftasında kurulması bekleniyor. Uğuroğlu'nun yazdığına göre yeni süreçte "gizli kırmızı dosyalar" devreye girecek.

Uğuroğlu, parti kurucusu eski bakanın, "Bunların başımıza geleceğini biliyorduk ama Sayın Erdoğan'a dinletemedik" dediğini aktarıyor.

Söz konusu eski bakanın halen AKP'de siyasete devam ettiğini ifade eden Yeniçağ yazarı, Şehir Üniversitesi üzerinden başlayan "dolandırıcılık" suçlamasına dair dikkat çeken bir detaya işaret ediyor.

Şehir Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya atıf yapan yazar, Halkbank'tan alınan kredi anlaşmasının imzalandığı tarihte Sayın Binali Yıldırım başbakanlığındaki 65. Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin işbaşında olduğunu ifade ediyor.

Uğuroğlu, "Erdoğan krediyi verenin Binali Yıldırım olduğunu öğrenince ne diyecek…" sorusunun gündeme geleceğini kaydediyor.

Uğuroğlu, Davutoğlu ve ekibinden bir siyasetçinin ise, "Madem bu saldırılar sürecek o halde bizde boş durmayız… Elbette günü gelince devlet sırrı olmayan gizli kırmızı dosyaların açılacağı zaman da gelecek. Ancak bizimki hayali değil gerçek olayları içerek dosyalar olacak" karşılığını verdiğini söylüyor.

Yazının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak: Yeniçağ