AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığı, Büyükçekmece'de usulsüz seçmen kaydı yapıldığı gerekçesiyle İstanbul seçimlerinin iptali için İl Seçim Kurulu'na başvurdu.

AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığı, 'Usulsüz oy sayımı' tartışmalarına sahne olan İstanbul'da seçimin iptali için İl Seçim Kurulu'na başvurdu. 

Başvuru, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2019/2708 numaralı soruşturma evrakındaki gerekçelere ve mülkiye başmüfettişlerinin incelemelerine dayanarak yapıldı.

Habertürk'ün aktardığına göre iptal başvurusunda Büyükçekmece'de usulsüz seçmen kaydı yapıldığı ve bunun 'seçim sonuçlarını etkileyecek derecede olduğu' ifade edildi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ve Anadolu Ajansı (AA) verilerine göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanan isim CHP'li Ekrem İmamoğlu olmuştu.

Bu verilere göre İstanbul'da yarış şöyle sonlanmıştı:

Ekrem İmamoğlu: Yüzde 48.80

Binali Yıldırım: Yüzde 48.55

REDDEDİLDİ

AKP'nin başvurusunu değerlendiren İl Seçim Kurulu, Büyükçekmece İlçe Teşkilatı'nın seçimlerin iptal edilmesine yönelik talebi reddetti.

AKP'Lİ YAVUZ: İSTANBUL SEÇİMİNİN İPTALİ BAŞVURUSU YOK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, "İstanbul seçiminin iptali başvurusu yok. Reddedilen talep Büyükçekmece için" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz  ilk olarak Habertürk tarafından servis edilen "AK Parti'den İstanbul'da seçim iptali için başvuru" başlıklı haber için açıklama yaptı.

Yavuz, başvurunun İstanbul genelini değil, yalnızca Büyükçekmece ilçesini kapsadığını bildirdi.