Kobani direnişinde IŞİD'e karşı savaşırken yaşamını yitiren MLKP savaşçısı Suphi Nejat Ağırnaslı (Paramaz Kızılbaş) ile Sibel Bulut'un ailesi Kobani’ye geldi. Ağırnaslı'nın babası Hikmet Acun ve Bulur'un babası Murat Bulut, Kobanê Serxet Kapısı’ndan geçerek kente girerken, girişte açıklama yaptı.

BULUT: KIZIM DEVRİMİ SAVUNMAYA GELDİ

Sibel Bulut’un babası Murat Bulut, “Kızım buraya devrimi savunmaya geldi. Sadece Sarya değil, şehadete ulaşan bütün direnişçiler bizlerin şehididir” diye konuştu.

ACUN: KOBANÊ'NİN YUNANİSTAN'A ETKİSİNİ KONUŞACAĞIZ

Daha sonra söz alan Ağırnaslı’nın babası Hikmet Acun ise, “Nejat, buraya gelerek,  ‘Rojava bizim uzağımızda bir yer değil. Rojava sadece Kürtlerin geleceğine ilişkin bir mücadele değil. Sosyalistlerin de sınandığı bir direniştir’ demek istedi” dedi.

Büyük olanaksızlıkların içinde tarihi bir direnişin sergilendiğini dile getiren Acun, “Kürt hareketi Kobanê’de yenilmezliğini bir kez daha gösterdi. Rojava çok küçük bir yer olabilir ama onun siyasi yoğunluğu çok konuşulacak. Syriza’nın Türkiye’ye etkisi değil Kobanê’nin Yunanistan’a etkisini konuşacağız. Çünkü burada, devrim, savaş, düşman ve direniş çok hakiki” değerlendirmesinde bulundu.

‘BURASI BİZİM EVİMİZ’

Kobani zaferinden sonra gördüğü Kobani’ye ilişkin duygularını dile getiren Acun, “Ben burada bir yıkıntı görmedim ben burada devrimin mümkünlüğünü gördüm. Devrim böyle bir şey. Burası bizim evimiz ve biz bu evimizi genişleteceğiz. Yankıları burayla kalmayacak evrenselleşecek” diye konuştu.

Kaynak: ANF