Adana'da 45 yaşındaki Mehmet Öngüç, kızı 19 yaşındaki Rabia Kızılkaya ile sevgilisi 23 yaşındaki Velit Güzel'i av tüfeğiyle vurarak öldürdü.

Cinayetler, saat 03.00 sıralarında merkez Seyhan ilçesi Havuzlubahçe mahallesinde gerçekleşti. Mehmet Öngüç, kızkardeşinin oğluyla evli olan kızı Rabia Kızılkaya’nın evini terk edip birlikte yaşadığı Velit Güzel’in evine geldi. Öngüç, yanında getirdiği av tüfeğiyle Rabia Kızılkaya ve Güzel’e ateş etti. Kızılkaya ve Güzel başlarına isabet eden saçmalarla ağır yaralanarak yere yığıldı.

Velit Güzel’in aynı sokakta oturan yakınları da silah sesi üzerine eve geldi. Kızılkaya ve Güzel’i kanlar içinde yerde bulan yakınlarının linç etmek istediği Mehmet Öngüç’ü polis ekibi öfkeli kalabalığın elinden güçlükle alabildi.

Olay yerine çağrılan sağlık ekibinin öldüklerini belirlediği Rabia Kızılkaya ve Velit Güzel’in cesetleri otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Linç girişimi sırasında yaralanan Mehmet Öngüç ise Adana Devlet Hastanesi’ndeki tedavisinin ardından Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.